تومورهای بزاقی
اکثر تومورهای غدد بزاقی خوش خیم می باشند و حتی تومورهای بدخیم غدد بزاقی به ندرت به نواحی اطراف گسترش می یابند. تومورهای غدد بزاقی ممکن است در غدد بزاقی واقع در ناحیه زاویه فکی ( غدد پاروتید) یا غدد بزاقی واقع در کف دهان( غدد زیر زبانی و تحت فکی) بروز کنند. از علایم شایع این نوع تومورها احساس یک تورم نرم و دردناک یا یک توده سفت بروی کف دهان یا زوایه فکی می باشد که گاهی با درد همراهند.
نئوپلاسم ها
این نوع از تومورها اغلب بدون درد می باشند و می توانند هم غدد بزاقی اصلی و هم فرعی را درگیر کنند. گاهی ممکن است نئوپلاسم های بدخیم به نواحی اطراف مانند عصب فاسیال و پوست گسترش یابند و موجب بروز اختلالاتی در عملکرد عصب و درد شوند. تقریبا ۲۵ در صد این نوع از تومورها بدخیم می باشند که معمولا بدخیمی های غدد بزاقی فرعی مهاجم تر از بدخیمی های غدد بزاقی اصلی می باشند.
تومورهای خوش خیم
توموروارتین: این نوع از تومورها در غده پاروتید مردان مسن بروز می کند و بطور اختصاصی دم غده پاروتید را درگیر می کند و ممکن است دو طرفه باشد
آدنوم پلئومورفیک : آدنوم پلئومورفیک شایعترین نوع از تومور های نئوپلاسم خوش خیم می باشد که بصورت یک توده سفت و غیر حساس می باشد که این نوع از تومورها در غدد بزاقی واقع در ناحیه زیر فکی نسبت به غده ساب مدنیبولار بیشتر شیوع دارد.
اونکوسیتوم : ای نوع از تومور غدد بزاقی خوش خیم می باشند. این نوع از تومورها علایم چندانی ایجاد نمی کنند و رشد کندی دارند.
تومورهای بدخیم
کارسینوم موکراپی درمویید : این نوع از تومورها غدد بزاقی بدخیم می باشند به گونه ای که به صورت یک توده دارای رشد پیشرونده تظاهر می کند و از نظر بافتی به دو دسته درجه پایین و درجه بالا تقسیم می شود. کارسینوم موکواپی درمویید که دارای درجه پایین می باشد رشد کندی دارد و کمتر تکسیر می شود در صورتی که کارسینوم موکواپی درمویید درجه بالا باشد، مهاجم تر بوده و بیشتر تکثیر می شود و نواحی اطراف را فرا می گیرد.
کار سنوم کیستیک آدنویید : این نوع از تومور های بدخیم می توانند هر یک از غدد بزاقی اصلی و یا فرعی را گرفتار سازند. کار سنوم کیستیک آدنویید سیری کند ولی دایمی دارند.
برخی از خدمات دکتر صالح محبی :
- جراحی بینی
- جراحی فک
- جراحی زیبایی گوش
- جراحی قاعده جمجمه
منتظر نظرات و پیشنهادات شما هستیم
با تشکر مدیریت سایت دکترصالح محبی جراح بینی و متخصص گوش و حلق و بینی
۰ Comments