۲۲۰۸۹۷۵۸ – ۰۲۱-۲۲۰۷۹۶۲۴
تهران، سعادت آباد، میدان کاج، ابتدای سرو شرقی، پلاک 78، ساختمان سعادت، واحد 4
دکتر صالح محبی / عمل گوش / درمان پارگی پرده گوش و هرآنچه که باید بدانید
مدت زمان مطالعه ۷ دقیقه

درمان پارگی پرده گوش و هرآنچه که باید بدانید

درمان پارگی پرده گوش شامل اقدامات مختلفی است که به منظور ترمیم و بهبود پارگی انجام می‌شود. این اقدامات شامل استفاده از برخی داروها، مراقبتی خانگی و در موارد جدی‌تر، جراحی برای ترمیم و تعمیر پارگی است. هدف از درمان پارگی پرده گوش، تسریع در فرایند بهبودی و بازگشت به عملکرد طبیعی پرده گوش است. در این مقاله به تشریح روش‌های مختلف درمان این عارضه خواهیم پرداخت.

روش های درمان پارگی پرده گوش

درمان پارگی پرده گوش معمولا با روش‌های مختلفی با توجه به وضعیت بیمار و شدت پارگی انجام می‌شود در ادامه مهمترین اقدامات درمانی برای این عارضه را بیان خواهیم کرد:

درمان های دارویی

 آنتی‌بیوتیک‌ها می‌توانند عفونت‌های ناحیه گوش میانی را از ببرند تا آسیب‌های بیشتری به پرده صماخ گوش وارد نشود. همچنین این داروها مانع از ایجاد عفونت‌های جدید می‌شوند. این آنتی بیوتیک‌ها معمولا به صورت خوراکی تجویز و مصرف می‌شوند.

ترمیم پارگی پرده گوش

دکتر صالح محبی متخصص گوش، حلق و بینی در ابتدا معاینات و بررسی‌های لازم را روی گوش بیمار انجام می‌دهد و اگر پارگی پرده گوش به صورت جزئی باشد ممکن است پارگی پرده گوش خود به خود ترمیم شود که در این مدت بیمار باید تحت نظر پزشک باشد در این حالت ممکن است پزشک با استفاده از قرار دادن پوسته نازکی بین دو طرف پارگی آن را ترمیم نماید.

در ترمیم پارگی پرده گوش بوسیله پوسته نازک به کمک میکروسکوپ و با استفاده از مواد شیمیایی موجب بلند شدن و تحریک لبه‌های پاره پرده می‌شوند و پوسته نازک را به آن متصل می‌کنند. در برخی موارد ممکن است برای ترمیم و تشکیل کامل پرده این عمل چندین بار تکرار شود.

درمان خانگی

استفاده از روش‌های خانگی مانند استفاده از گرما یا سرما و مصرف مواد ضد التهاب می‌تواند به بهبودی پارگی پرده گوش کمک کند. برای این کار می توانید از یک حوله تمیز استفاده کنید و پس از گرم کردن حوله چندین بار در روز آن را روی گوش خود قرار دهید.

روش‌های ترکیبی درمان

در بعضی موارد، ترکیبی از روش‌های درمانی مانند داروها، مراقبت‌های خانگی و در صورت لزوم، جراحی، می‌تواند بهترین نتیجه را به دست آورد.

جراحی پارگی پرده گوش

در صورتی که قرار دادن این پوسته نازک موجب پوشاندن سوراخ و برطرف نشدن پارگی پرده گوش شود دکتر صالح محبی متخصص گوش ، حلق وبینی عمل جراحی پارگی پرده گوش را توصیه می‌کند. عمل جراحی یک روش کاملاً موفق است که به بسته شدن سوراخ و برطرف شدن پارگی پرده گوش کمک می‌کند. در روش درمان جراحی برای پارگی پرده گوش معمولاً در مواردی که پارگی بسیار جدی یا عمیق است و به ترمیم دستی نیاز دارد، استفاده می‌شود. روش جراحی معمولاً شامل ترمیم پرده گوش با استفاده از تکنیک‌های جراحی مختلف است. که شامل بخیه، استفاده از گرافت یا استفاده از مواد ترمیمی دیگر می‌شود. هدف از جراحی این است که پارگی ترمیم شود و عملکرد طبیعی پرده گوش بازگردد. این جراحی معمولاً به صورت سرپایی انجام می‌شود.

در ادامه توجه شما را به دیدن ویدئویی از جراحی پارگی پرده گوش توسط دکتر صالح محبی جلب می کنیم. در این ویدئو به جراحی گوش بیماری پرداخته می شود که به علت فرود بد خلبان در پرواز دچار پارگی پرده گوش شده اند. اگر فرد بدون مشورت متخصص به درمان دارویی یا استفاده از قطره بپردازد؛ ریسک بزرگی را انجام می دهد، زیرا امکان صدمات بیشتر در گوش میانی وجود دارد. بهترین درمان مراجعه به یک متخصص باتجربه جهت معاینه می باشد. چنانچه به تشخیص و درمان عفونت گوش میانی زود اقدام نشود، ممکن است که عوارض جانبی حادی مانند: تب، استفراغ، خونریزی زیاد، ناشنوایی دائمی و … در آن رخ دهد.

سوالات متداول

نتیجه گیری

درمان پارگی پرده گوش با استفاده از روش‌های مختلف شامل داروها، مراقبت‌های خانگی، جراحی  و استفاده از لوازم پزشکی مناسب امکان‌پذیر است. اکثر موارد پارگی پرده گوش قابل درمان هستند و بعد از درمان، بسیاری از بیماران به وضعیت طبیعی شنوایی خود بازمی‌گردند. اما مهمترین نکته این است که باید درمان را با مشورت پزشک انجام داده و دستورات او را رعایت کرد تا بهبودی کامل و بدون عوارض احتمالی داشته باشیم.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: ۶ میانگین: ۳.۲]
دکتر صالح محبی

دکتر صالح محبی

فلوشیپ جراحی قاعده جمجمه از آلمان
فلوشیپ فوق تخصصی جراحی قاعده جمجمه و سرطان (مرکز پزشکی هانوفر MHHو مرکز علوم اعصاب هانوفر INI)
هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران از سال ۱۳۹۵
دکترای تخصصی علوم اعصاب بالینی (PhD)- دانشگاه علوم پزشکی تهران (پروژه مشترک ایران- آلمان)
مدرک برد تخصصی گوش حلق بینی-جراحی سر و گردن از دانشگاه علوم پزشکی ایران ۱۳۸۲-۱۳۸۶
برچسب ها:
مقالات مرتبط
درمان بیماری گوش شناگر

درمان بیماری گوش شناگر

بیماری گوش شناگر، یکی از مشکلات شایع گوش است که بیشتر در افرادی که به شنا و فعالیت‌های آبی می‌پردازند، دیده می‌شود. این...

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

۲ Comments
  1. سلام خدا قوت به گوش من سیلی زدن چه جوری متوجه بشم که گوشم سالمه.درد ندارم،فقط سال پیشم اینجوری شدم رفتم دکترگفتن ترمیم شده.

    Reply
    • سلام
      معاینه و نوار گوش لازم است.

      Reply
Submit a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *