متاستازی های گردنی
بطور کلاسیک گردن را به ۵ناحیه تقسیم می کنیم محل تخلیه لنفاوی هر قسمت از سر و گردن یک یا چند محل می باشد . تقسیم بندی از زیر چانه ، زیر فک در طول مسیر عروق گردن و خلف عروق و عضله استرونوکلید و ماستونید می باشد .از قسمت های دیگر خط وسط و زیر جناغ می توان نام برد .
از نظرپزشکی هرگاه شانس متاستازی با دست اندازی یا درگیری غدد لنفاوی گردن در هر توموری بیش از ۲۰ درصد باشد باید بصورت پیشگیرانه گردن را از غدد لنفاوی بافتهای فیبروتیک همراه تمیز نمود . در صورت درگیری غدد لنفاوی طبیعتا اینکار درمانی بوده و باید توده ها و گاهی عروق و عضلات مجاور هم پاکسازی شود .
در مواردی متاستاز علت مشخصی ندارد و باید بدنبال علت آن نیز بود. در قسمت های پایین گردن احتمال درگیری بافت سیستم گوارشی و سیستم ادراری بیشتر است و باید این سیستم ها نیز ارزیابی شوند مانند اندوسکوپی گوارش ، کلونوسکوپی ، یورتروسکوپی و … ولی در مواردی که قسمت های فوقانی درگیر باشد منشا اصلی به احتمال بیشتر سر و گردن است، که در این صورت باید در ابتدا معاینه و سپس پان اندوسکوپی شود .
بعضی از نواحی مخفی نیز باید مورد بررسی قرار گیرد نازوفارنکس ، حفره لوزه، حفره های اطراف حنجره و ورودی مری و در صورت لزوم نمونه برداری صورت گیرد .
در صورتی که تمامی موارد منفی بود باید با دقت و با آمادگی کامل توده خارج شود و با بررسی آسیب شناختی ( پاتولوژی ) حین عمل که بعنوان فروزن سکشن Frozen section می شناسیم تعیین تکلیف شود .
که در صورت مثبت بودن از نظر scc تومور سلول های سنگفرش جراحی گردن توصیه می شود .
در این موارد رادیوتراپی و گاهی شیمی درمانی نیز لازم است .
دکتر صالح محبی در درمان توده های گرمانی تجربه و مهرات بالایی دارند برای دریافت اطلاعات بیشتر می توانید از طریق راه های ارتباطی زیر اقدام نمایید .
برخی از خدمات دکتر صالح محبی :
- جراحی بینی
- جراحی فک
- جراحی زیبایی گوش
- جراحی قاعده جمجمه
راه های ارتباطی
- ۰۲۱-۲۲۰۷۷۱۴۰
- ۰۹۱۹۸۰۵۵۴۲۰
- کانال تلگرام
- صفحه اینستاگرام
منتظر نظرات و پیشنهادات شما هستیم
با تشکر مدیریت سایت دکترصالح محبی جراح بینی و متخصص گوش و حلق و بینی
۰ دیدگاه