۲۲۰۸۹۷۵۸ – ۰۲۱-۲۲۰۷۹۶۲۴
تهران، سعادت آباد، میدان کاج، ابتدای سرو شرقی، پلاک 78، ساختمان سعادت، واحد 4
دکتر صالح محبی / جراحی بینی / جراحی انحراف و شکستگی تیغه بینی
مدت زمان مطالعه ۶ دقیقه

جراحی انحراف و شکستگی تیغه بینی

صدمات استخوانی هرم بینی، در حوادث رانندگی و ورزشی شایع هستند. اغلب آسیب ها به صورت، شکستگی های بسته هستند. یافته های اولیه، ممکن است به دلیل ناشی از هماتوم بافت نرم، فریبنده باشند. استخوان بینی شایع ترین استخوانی در بدن است که دچار شکستگی می شود که در طی نزاع و یا سقوط از ارتفاع ممکن است فردی دچار مشکل شود که در فاز ابتدایی، خونریزی از بینی، تورم و خون مردگی اطراف چشم را می بینیم، سپس زمانی که ورم و کبودی خوب فروکش کرد. دفرمگی و بدشکلی بینی خود را نشان می دهد. بینی ممکن است بر اثر عواملی دچار شکستگی و خون ریزی شود در این صورت فرد با ایجاد مشکل در تنفس و ورم شدید بینی و کبودی اطراف چشم روبرو می شود. شکستگی بینی از شایع ترین آسیب استخوانی در صورت می باشد و غضروف و استخوان بینی را تحت تاثیر قرار می دهد. در هنگام شکستگی تیغه بینی که دقیقا در وسط بینی قرار دارد و ترکیبی از غضروف و استخوان می باشد بدلیل اینکه نازک و کمی انعطاف پذیر می باشد دچار آسیب می شود در این صورت ممکن است با ایجاد لخته خونی در ناحیه تیغه بینی فرد با مشکلات تنفسی روبرو شود.

انواع شکستگی بینی

شکستگی بینی به ۲ دسته اصلی تقسیم می شود.

انواع کناری: این نوع از شکستگی بسیار شایع می باشد و در اثر شدت نیرویی که به کناره های بینی وارد می شود ایجاد می شود و باعث فرورفتگی یک سمت از بینی می شود و بدلیل این فرورفتگی در سمت دیگر بینی حالت برآمدگی ایجاد می شود.

انواع قدامی یا روبرو: در این نوع از شکستگی که نسبت به نوع اول احتمال بروز آن کمتر می باشد به پل بینی آسیب وارده می شود و شکست به علت وارد شدن ضربه شدید از بالا به صورت و بینی ایجاد می شود.

علائمی که نشان می دهد بینی دچار شکستگی شده است:

  • ایجاد تورم شدید در صورت و بینی پس از وارد شدن ضربه
  • مشاهده کبودی در بینی و زیر چشم
  • خون دماغ شدن
  • بد شکلی بینی
  • احساس درد زیاد و مشکل تنفسی در ناحیه بینی پس از وارد شدن ضربه

زمان مراجعه به پزشک

  • پس از گذشت ۳ روز درد و تورم ناحیه بینی برطرف نشده باشد.
  • شکل بینی تغییر کرده باشد و کمی کج شده باشد.
  • بند نیامدن خون بینی
  • تب کردن

جراحی شکستگی بینی

پس از معاینه و بررسی هنگامی که شکستگی ساده باشد و استخوان بینی در ان جابه جا و کج نشده باشد دکتر صالح محبی متخصص گوش، حلق و بینی داروهای مسکن و یخ تجویز می کند که برای تسکین درد باید به طور مرتب مورده استفاده قرار گیرد.

هنگامی که شکستگی بسیار زیاد و قابل توجه باشد و بخش های داخلی بینی آسیب دیده باشد نیاز به جراحی بینی است. جراحی شکستگی بینی به دو صورت زیر انجام می شود.

روش جراحی بسته (CLOSE): این روش یک روش استاندارد در جراحی شکستگی بینی می باشد که مدت زیادی است مورده استفاده قرار می گیرد. که در این نوع جراحی پوست توسط وسیله ای مخصوص بالا نگه داشته می شود و برش هایی در داخل بینی زده می شود و اقدامات لازم صورت می گیرد. و پس از جراحی داخل بینی پانسمان می شود و روی بینی گچ گرفته می شود.

روش جراحی باز(OPEN): در این روش پوست بینی را بلند می کنند و جراح تمام قسمت های بینی را مشاهده می کند و اقدامات لازم را انجام می دهد.

شکستگی بینی و جااندازی

آسیب های بافت نرم و جراحی زیبایی

آسیب های بافت نرم صورت، هم چنان شیوع بالایی در تصادفات رانندگی و صدمات ورزشی دارند. اگر به طور مناسب، درمان نشوند، می توانند منجر به اسکار ناجور و بدشکلی صورت شوند. نتایج ضعیف زیبایی، به ویژه در این منطقه بسیار مهم، قابل اعتراض می باشد.

شکستگی هرم بینی

هرم بینی، به دلیل وضعیت برجسته ی آن، مستعد شکستگی می باشد. شکستگی ها را براساس آسیب های بافت نرم همراه، به عنوان باز یا بسته طبقه بندی می کنند.

بعد از شکستگی بینی چه باید کرد؟

ابتدا باید اقدامی انجام شود تا خونریزی بینی قطع شود. با استفاده از کمپرس سرد و یخ می توان جهت کاهش تورم استفاده کرد. طی دو هفته بیمار باید به پزشک برای جا اندازی بینی اقدام نماید که معمولا این عمل در اتاق عمل و در مواردی با بی حسی موضعی قابل انجام می باشد و جااندازی به صورت بسته انجام می شود و در صورتی که شکستگی خیلی زیاد باشد ممکن است به صورت باز هم جراحی انجام گردد و یا اینکه در یک زمان دیرتر به صورت جراحی زیبایی بینی انجام شود.

اقدامات تشخیصی

مشاهده ممکن است انحراف واضع بینی خارجی یا فرورفتگی دیواره جانبی بینی را نشان دهد. تورم اطراف بافت نرم معمولا توسط هماتوم ایجاد می شود. مشاهده داخل بینی با رینوسکوپی قدامی یا آندوسکوپی برای کنترل آسیب های مخاطی همراه و بویژه ارزیابی تیغه میانی بینی، که ممکن است شکسته باشد، به عمل می آید. کرپیتاسیون در لمس، شک به شکستگی را تایید می نماید. ارزیابی های تشخیصی بیش تر شامل رادیوگرافی های بینی در نمای جانبی و نماهای استاندارد سینوسی برای رد درگیری استخوانی جانبی قسمت میانی صورت می باشد.

عوارض شکستگی بینی

زمانی که شکستگی تیغه بینی همراه پوشش مخاطی سالم باشد، خطر خونریزی زیر پری کندر با تشکیل هماتوم وجود دارد. هماتوم ممکن است عفونی شود و آبسه ایجاد نماید، که می تواند منجر به نکروز غضروف با از بین رفتن تیغه بینی و بینی زینی شکل شود. گاهی، عفونت ممکن است از طریق عروقی بداخل حفره ی جمجمه ای انتشار یابد و منتژیت ایجاد نماید.

درمان و جراحی شکستگی بینی

عموما درمان جراحی انجام می شود، زیرا خطر دفوریتی مزمن بینی وجود دارد. شکستگی باز نیازمند مراقبت فوری جراحی و پیشگیری کزاز یا تزریق بوستر کزاز می باشد. اگر شکستگی بسته و با جابجایی باشد، می توان آنرا براحتی در طول اولین هفته پس از آسیب، جا اندازی کرد. قطعات استخوانی جابجا شده با فرو رفته را می توان با دسیت یا با کمک وسیله خاص بلند کننده (الواتور) جا انداخت. پس از جا اندازی، حفرات بینی را باید پک کرد تا به عنوان آتل داخلی عمل کند و از خارج گچ گرفته شود.

برای کسب اطلاعات بیشتر به متخصص گوش و حلق و بینی خوب در تهران مراجعه نمایید .

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: ۰ میانگین: ۰]
دکتر صالح محبی

دکتر صالح محبی

فلوشیپ جراحی قاعده جمجمه از آلمان
فلوشیپ فوق تخصصی جراحی قاعده جمجمه و سرطان (مرکز پزشکی هانوفر MHHو مرکز علوم اعصاب هانوفر INI)
هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران از سال ۱۳۹۵
دکترای تخصصی علوم اعصاب بالینی (PhD)- دانشگاه علوم پزشکی تهران (پروژه مشترک ایران- آلمان)
مدرک برد تخصصی گوش حلق بینی-جراحی سر و گردن از دانشگاه علوم پزشکی ایران ۱۳۸۲-۱۳۸۶
برچسب ها:
مقالات مرتبط
پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

۱ Comment
  1. سلام آقای دکتر، شکستگی بینی را می توان همزمان با جراحی زیبایی بینی انجام داد و هزینه آن بیشتر میشه ؟

    Reply
Submit a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *