۲۲۰۸۹۷۵۸ – ۰۲۱-۲۲۰۷۹۶۲۴
تهران، سعادت آباد، میدان کاج، ابتدای سرو شرقی، پلاک 78، ساختمان سعادت، واحد 4
دکتر صالح محبی / عمل گوش / اتواسکلروز (خشکی استخوانچه سوم گوش میانی)
مدت زمان مطالعه ۵ دقیقه

اتواسکلروز (خشکی استخوانچه سوم گوش میانی)

اتواسکلروز (خشکی استخوانچه سوم گوش میانی)

هزینه جراحی اتواسکلروز چقدر می شود؟
درمان چسبندگی گوش چگونه است؟

استخوان رکابی یا خشکی استخوانچه ای سوم گوش میانی عارضه ای می باشد که خشکی حرکت و درنتیجه باعث اشکال در انتقال صدا و احساس کاهش شنوایی برای فرد خواهد شد. این عارضه بیشتر در افراد جوان تر دیده می شود. باید مشاهده شود که سابقه ای خاصی از این بیماری را نداشته باشند. اما در خانم ها مقداری شایع تر است و معمولا در دو طرفه گوش رخ می دهد. گاهی ممکن است که فقط در یک طرفه گوش که با شدت کمتر یا بیشتر رخ دهد. این عارضه ممکن است که به علت وراثت نیز ایجاد شود و در فامیل های نزدیک نیز مشاهده گردد. اما اکثر مواقع این عارضه در دوران بارداری تشدید می شود که حتما باید به متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه شود و این تشخیص را برایشان اعمال نمایند.
طبق آنچه که از قبل ذکر شده گوش خارجی که یک شکل ظاهری با کانال و پرده ای گوش که در وسط گوش سه استخوانچه وجود دارد و صدایی که می آید را به حلزون گوش منتقل می کند. سه استخوانچه باعث تقویت صدا برای رسیدن به افزایش شدت صدا خواهد شد، زیرا صدا از گوش خارجی قسمتی که هواست به جایی که مایع است خواهد رسید و سیستم باید با همگی این عوامل به خوبی رفتار کند تا کار به خوبی پیش رود و دچار افت شنوایی نشوند. یکی از علل افت شنوایی هدایتی یا انتقال صداهمین عارضه ای اتواسکلروز می باشد باید ذکر کنیم که اتو یعنی گوش و اسکلروز یعنی خشک شدگی و در قسمتی که استخوانچه ای گوش ، استخوانچه ای سوم یا استخوانچه رکابی می شود ایجاد خواهد شد.
اتواسکلروز یا خشکی استخوانچه ای سوم گوش میانی هیچ گونه درد و علائمی ندارد و کم کم عارضه ای افت شنوایی و عدم کاهش شنوایی در فرد ایجاد می شود زمانی که فرد خواهان استفاده از گوشی باشد متوجه افت شنوایی خواهد شد.

اتواسکلروز

تشخیص اتواسکلروز

زمانی که بیمار به متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه می نماید اقدام به بررسی و تمیز نمودن مجرای گوش خواهد نمود. در این معاینه معمولا هیچ گونه عارضه ای مشاهده نمی شود و استخوانچه در حد نرمال در حال فعالیت می باشند. آکادمیک دیده شده یه عارضه قرمزی در پشت و یا خلف پرده که نشانه ای از این بیماری است دیده می شود. اما یافته از پشت پرده عارضه ای نادری می باشد. براساس معاینه نرمال و کاهش افت شنوایی برای ارزیابی شنوایی باید نوار گوش یا ادیومتری بگیرد و براساس نوار گوش اعلام خواهد شد که آیا افت شنوایی دارد یا خیر؟ در ضمن این فرآیند بیانگر شدت و مرحله نیز می باشد معمولا یافته ای اختصاصی در نوار گوش هم دیده می شود. با تست دیاپازون هم می توان این عارضه را مشخص نماییم و با نوار تست حدود ۲۵ تا ۳۰ درصد افت شنوایی باید باشد تا فرد کاندیدای درمان قرار گیرد.

درمان اتواسکلروز

یکی از راههای درمان این عارضه جراحی می باشد که اقدام درمانیش در همه جا به یک شیوه صورت می گیرد. اگر اتواسکروز در بیماری خفیف باشد باید صبور بود وفرصت دهیم و چنانچه شدید باشد باید اقدام درمانیش که جراحی است، صورت بگیرد. یکی از اقدامات درمانی غیر تهاجمی استفاده نمودن از سمعک می باشد تا افت شنوایی بهتر شود و این پروسه برای افرادی مناسب تر است که مسن تر و یا شرایط اتاق عمل را ندارند ، توصیه می شود. اما زمانی که بیمار شرایط عمل را داشته باشد و خود به این جراحی تمایل نشان دهد، با بی حس نمودن که از پشت گوش یا اغلب از داخل گوش صورت می گیرد، جراحی صورت می گیرد. جدیدا با روش آندوسکوپیک به داخل کانال گوش وارد خواهیم شد و کانال رااز محلش بلند کرده و وارد گوش میانی شده و استخوانچه ها را چک می نماییم و زمانی که مسجل شد استخوانچه ای سوم رااز محلش آزاد می نماییم و به جای استخوانچه ای سوم یک پروتز قرار داده می شود. پروتز ها انواع و اشکال مختلفی دارد. اکثر متخصصان ازپروتز تفلون پیستون استفاده می نمایند وبهترین و مناسب ترین آن را روی استخوانچه ای دوم سوار می کنند و بعد از آن حرکت استخوانچه ای اول و دوم و سوم گوش میانی منتقل می شود.
عمل بسیار ظریفی می باشد زیرا متخصص به داخل اجزای گوش وارد خواهد شد و حلزون گوش را دستکاری می نمایند گاهی در این جراحی ممکن است که کاهش شنوایی شدت پیدا نماید. در ۱۰ تا ۱۵ درصد مواقع اتفاق خاصی نخواهد افتاد و گاهی متخصص گوش و حلق و بینی به آن نتیجه مورد نظر نخواهد رسید که می توان علل دیگری داشته باشد که یا بیماری به استخوانچه دیگر مربوط می باشد و یا بیماری به حلزون نیز منتقل شده است. اما چون میزان موفقیت جراحی بالای ۸۵ درصد می باشد در نتیجه جراحی برای افراد جوان بسیار مناسب می باشد. یکی از مزایای درمان با جراحی در این است که این شانس را به بیمار می دهیم که از سمعک استفاده ننماید در صورتی که مایل نیست و هم چنین سطح شنوایی اش افزایش پیدا نماید. در هر حال این عمل نیز مانند تمام جراحی ها عوارض جانبی خاص خودش را دارد زیرا پرده ای گوش را از محل بلند می نمایند و مجددا در ناحیه اولیه قرار می دهند و اگر پارگی و یا سوراخ در آن ایجاد شود همان موقع ترمیم خواهد شد و یا اگر به عصب های داخلی آسیب و صدمه وارد شود بعد از ۲ تا ۳ ماه اصلاح خواهد شد. شانس عفونت گوش بسیار پایین می باشد در صورتی که به یک متخصص گوش و حلق و بینی حاذق مراجعه شود و از ابزار و تجهیزات نوین استفاده نماید این عمل با کمترین عوارض همراه خواهد بود.

برخی از خدمات دکتر صالح محبی :

راه های ارتباطی

  • ۰۲۱-۲۲۰۷۷۱۴۰
  • ۰۹۱۹۸۰۵۵۴۲۰
  • صفحه اینستاگرام

منتظر نظرات و پیشنهادات شما هستیم

با تشکر مدیریت سایت دکترصالح محبی جراح  بینی و متخصص گوش و حلق و بینی

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: ۱ میانگین: ۵]
دکتر صالح محبی

دکتر صالح محبی

فلوشیپ جراحی قاعده جمجمه از آلمان
فلوشیپ فوق تخصصی جراحی قاعده جمجمه و سرطان (مرکز پزشکی هانوفر MHHو مرکز علوم اعصاب هانوفر INI)
هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران از سال ۱۳۹۵
دکترای تخصصی علوم اعصاب بالینی (PhD)- دانشگاه علوم پزشکی تهران (پروژه مشترک ایران- آلمان)
مدرک برد تخصصی گوش حلق بینی-جراحی سر و گردن از دانشگاه علوم پزشکی ایران ۱۳۸۲-۱۳۸۶
برچسب ها:
مقالات مرتبط
پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

۰ دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *