۲۲۰۸۹۷۵۸ – ۰۲۱-۲۲۰۷۹۶۲۴
تهران، سعادت آباد، میدان کاج، ابتدای سرو شرقی، پلاک 78، ساختمان سعادت، واحد 4
دکتر صالح محبی / عمل گوش / التهاب یا عفونت گوش
مدت زمان مطالعه ۵ دقیقه

التهاب یا عفونت گوش

التهاب یا عفونت گوش

علائم التهاب گوش چیست؟
آیا علائم التهاب گوش با علائم عفونت گوش یکی است؟

امروزه اغلب کودکان به علت صدمه و آسیب هایی که به گوش وارد می کنند دچار عفونت( اوتیتیس مدیای حاد) یا التهاب گوش می شوند که این عارضه در اطفال بیشتر رخ می دهد. اما ممکن است که در هر سنی اتفاق بیفتد. یکی از علائم اصلی عفونت گوش، دردی است که در آن ایجاد می شود.
عفونت گوش ناشی ازنوعی ویروس یا باکتریایی است که در گوش داخلی ایجاد می شود. گوش داخلی یکی از فضاهای مملو از هوا که در پشت پرده صماخ گوش قرار گرفته است، در این ناحیه مملو از استخوان های مرتعش ظریف می باشد.
چنانچه فرد به این عارضه مبتلا شود نباید سرخود از آنتی بیوتیک و مسکن استفاده کند و با مراجعه به یک متخصص گوش و حلق و بینی حاذق ، درمان آن را از سر گیرد. گاهی این پدیده بدون هیچ گونه درمانی به صورت خودکار برطرف می شود.
علت اصلی عفونت گوش، التهابی و جمع شدن مایع در گوش میانی می باشد که هیچ گونه دردی ندارد.

در صورتی که در بیماری هر کدام از این علائم ذکر شده، ایجاد شود، بهتر است به یک متخصص گوش و حلق و بینی حاذقی مراجعه شود، ما در این مقاله دکتر صالح محبی را معرفی می نماییم. جهت اطلاع کسب نمودن از دیگر مطالب بهتر است به ایشان مراجعه نمایید و اطلاعات لازم را کسب کنید.

علائم عفونت گوش

• وجود دائمی مایع در گوش میانی
• عفونت مداوم یا عفونت مکرر
• اختلال و ناهنجاری های شنوایی
• درد گوش با خروج مایع از گوش
• کاهش شنوایی
در صورتی که هر گونه علائمی در گوش مشاهده شود باید سریع به متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه شود و متخصص با توجه به علائم ایجاد شده، اقدام به معاینه گوش با بهترین درمان را برای بیمار مهیا نماید.

التهاب-یا-عفونت-گوش

تعریف عفونت گوش

التهاب ، عفونت گوش یا اوتیتیس به چند مورد تقسیم می شود، از جمله:
عفونت گوش خارجی یا شناگران، بیشتر کانال گوش را مبتلا می کند، وقتی که این ناحیه کشیده یا حتی لمس می شود، فشار و دردی در آن ایجاد خواهد شد.
عفونت گوش میانی: زمانی این عارضه رخ می دهد که مایع جمع شده پشت پرده گوش در فضای مربوط به گوش میانی عارضه بسته شدن و گرفتگی را ایجاد نماید یعنی هوا در آن قسمت گیر می کند.
این نوع عفونت رایج اغلب در سنین کودکی با جراحی میرنگوتومی و وارد کردن لوله درمان می شود.
عفونت گوش داخلی: در این قسمت بیشتر اندام‌های حسی موثر در تعادل و شنوایی اتفاق می افتد که سرگیجه از علائم حاد التهاب گوش می باشد.

نحوه عفونت گوش

گفته شد که صماخ گوش و گوش میانی مملو از هوا می باشد و با شیپور استاش به خلف گلو وصل است. برای این که صدا از پرده گوش به گوش داخلی برسد، توسط سه استخوانچه منتقل می شود. در هنگام سرماخوردگی مایع( مخاط) در فضای گوش میانی مملو از هوا می شود. اگر این مخاط با میکروب( باکتریایی و یا ویروسی) ترکیب شود، عفونی شده و در نتیجه عفونت گوش را به همراه دارد. این مخاط در کودکان اغلب در پشت پرده گوش که حالتی چسبناک است گیر می کند و به عفونت گوش واکنش بیشتری نشان می دهند.
شایان ذکر است گفته شود که عفونت گوش گاهی بدون هیچ گونه محرکی در افراد رخ می دهد که با مراجعه به یک متخصص گوش و حلق و بینی حاذق باید در درمان آن تسریع شود.

علائم عفونت گوش

• داشتن درد در ناحیه گوش
• از متداول ترین علائم آن تب و افزایش دمای بدن
• ملتهب شدن و آسیب دیدن پرده گوش
• کاهش شنوایی
• احساس حالت تهوع در کودکان
• کسالت و بی حالی
• تحرک پذیری نوزادان
• پاره شدن صماخ گوش
• کاهش درد در حین تخلیه مخاط

عفونت گوش اغلب در سنین کودکی و نوجوانی از شایع ترین عارضه هایی است که به آن مبتلا می شوند، در فصل سرما این درد بیشتر خواهد شد که برای درمان بهتر است به یک متخصص گوش و حلق و بینی حاذقی مراجعه شود.

درمان عفونت گوش

چنانچه این عفونت در فردی مداوم رخ دهد وگوش ظرف ۶ ماه سه بار یا بیشتر یا ظرف یک سال ۴ بار مجدداً عفونت کند، باید به منظور جلوگیری از عود کردن عفونت به یک متخصص گوش و حلق و بینی باتجربه مراجعه نماید. گاهی با مصرف درازمدت داروهای حاوی آنتی بیوتیک خوراکی به صورت کوتاه مدت درمان می شوند اما برخی از پزشکان درباره مصرف بلندمدت آنتی بیوتیک به منظور جلوگیری از عفونت گوش هم عقیده نمی باشند. بسیاری از متخصصان به دلیل عدم اطمینان از سودمندی و تاثیرگذاری این درمان با آن مخالفت می‌کنند.
اگر آنتی بیوتیک ها بیش از حد مصرف شود، باکتری‌ها در برابر آن مقاوم خواهند شد.
یکی از بهترین درمان ها، جراحی می باشد که این پروسه را برای کودکانی توصیه می کنند که از عفونت های مکرر در حال رنج اند. اگر مخاط به طور دائم در پشت گوش تجمع یابد؛ متخصص با وارد کردن لوله ای یا برداشتن لوزه سوم(آدنوئید) این عارضه را درمان می نماید.

برخی از خدمات دکتر صالح محبی :

منتظر نظرات و پیشنهادات شما هستیم

با تشکر مدیریت سایت دکترصالح محبی جراح  بینی و متخصص گوش و حلق و بینی

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: ۰ میانگین: ۰]
دکتر صالح محبی

دکتر صالح محبی

فلوشیپ جراحی قاعده جمجمه از آلمان
فلوشیپ فوق تخصصی جراحی قاعده جمجمه و سرطان (مرکز پزشکی هانوفر MHHو مرکز علوم اعصاب هانوفر INI)
هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران از سال ۱۳۹۵
دکترای تخصصی علوم اعصاب بالینی (PhD)- دانشگاه علوم پزشکی تهران (پروژه مشترک ایران- آلمان)
مدرک برد تخصصی گوش حلق بینی-جراحی سر و گردن از دانشگاه علوم پزشکی ایران ۱۳۸۲-۱۳۸۶
برچسب ها:
مقالات مرتبط
پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

۰ دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *