سینوزیت یکی از بیماری های شایع می باشد که افراد بسیاری با آن مواجه هستند که به دو نوع سینوزیت حاد و سینوزیت مزمن تقسیم می شود؛ در افرادی که مبتلا به سینوزیت از نوع حاد هستند شست و شوی مرتب سینوس ها بسیار توصیه می شود، پزشک متخصص برای درمان سینوزیت حاد داروهایی را تجویز می نماید که باید بطور مرتب مصرف شوند این داروها شامل مسکن، ضدالتهاب، قطره های بینی و در صورت بودن عامل عفونی آنتی بیوتیک می باشد.سینوزیت نوع حاد کمتر از یک ماه و نوع مزمن بیش از ۳ ماه طول می کشد.
سینوزیت حاد
علت بروز سینوزیت حاد در اغلب اوقات ویروس سرما خوردگی می باشد، اکثر بیماران به نوع حاد سینوزیت مبتلا می شوند .شروع سینوزیت حاد و بهبود آن می تواند حدود یک تا دو هفته باشد ولی در برخی از مواقع ممکن است این بیماری مدت زمان بیشتری نیاز داشته باشد تا بهبودی صورت گیرد.
علائم سینوزیت حاد
- گرفتگی و انسداد بینی
- خروج ترشحات غلیظ از بینی به رنگ زرد یا سبز
- سردرد
- سرفه
- بوی بد تنفس
- احساس کوفتگی و خستگی مفرط
- کاهش حس بویایی
بیماران مبتلا به سینوزیت حاد ممکن است دچار علائم دیگری مانند تاری دید، تنگی نفس و تب شوند که در این حالت حتما باید به یک پزشک متخصص مراجعه نمایند تا درمان هر چه سریعتر صورت گیرد دکتر صالح محبی متخصص گوش و حلق و بینی در درمان سنیوزیت تخصص بسیار بالایی دارند، افراد مبتلا به سینوزیت می توانند از طریق راه های ارتباطی زیر برای درمان سینوزیت خود اقدام نمایند .
درمان سینوزیت حاد
برای درمان سینوزیت حاد، پزشک مسکن، ضد التهاب، آنتی بیوتیک و قطره های بینی تجویز می کند که باید بطور مداوم و طبق دستور مصرف شود. شست و شوی مرتب سینوس ها می تواند کمک شاینی در درمان سینوزیت حاد کند . می توانید شست و شو بینی را با سرم و با استفاد ه از یک سرنگ ۳۰ سی سی انجام دهید، انجام این کار می تواند باعث پاکسازی ترشحات شود .
سینوزیت مزمن
سینوزیت مزمن نسبت به سینوزیت حاد به مدت زمان بیشتری برای بهودی نیاز دارد، درمان این نوع از سینوزیت نسبت به سینوزیت حاد دشوار تر می باشد، افرادی که مبتلا به سینوزیت مزمن هستند از گرفتگی بینی و عدم تنفس از راه مجرای بینی خود بسیار شکایت می کنند برای دریافت اطلاعات بشتر در زمینه سینوزیت و راه های درمان آن می توانید به مقاله سینوزیت مراجعه نمایید
علائم سینوزیت مزمن
در صورتی که سینوزیت از نوع حاد باشد نگرانی وجود ندارد و راه درمان آن بسیار ساده می باشد ، به راحتی می توان با رعایت برخی از نکات و مصرف به موقع داروهای تجویزی پزشک این نوع از سینوزیت را درمان کرد. مصرف آنتی بیوتیک و ضد التهاب در درمان سینوزیت حاد بسیار تاثیر گذار می باشد اما اگر سینوزیت از نوع مزمن باشد روش های درمانی که در نظر گرفته می شود کمی پیشرفته تر می باشد در برخی از موارد برای درمان این نوع سینوزیت جراحی صورت می گیرد برای تشخیص سینوزیت مزمن سی تی اسکن گزینه بسیار مناسبی می باشد زیرا تصویر را بسیار دقیق تر نمایش می دهد با استفاده از این روش تشخیصی می توان چسبندگی ، انحراف تیغه میانی بینی و بزرگی شاخک های بینی را تشخیص داد، تشخیص درست برای انتخاب یک روش درمانی مناسب بسیار حائز اهمیت است
یکی از روش های درمانی پرکار در درمان سینوزیت، آندوسکوپی می باشد که بدون نیاز به بی هوشی انجام می گیرد . آندوسکوپی سینوس دارای مزایای بسیاری می باشد که در زیر به آن اشاره شده است
- احساس درد و ناراحتی کمتر
- برجای نگذاشتن جای اسکار
- خونریزی کمتر
- بدون نیاز به بی هوشی
- استفاده کمتر از پانسمان و تامپون
- میزان موفقیت بسیار بالا و دوران نقاهت کمتر
گرفتگی و ترشحات بینی از نشانه های بارز سینوزیت می باشد، توصیه می شود سرما خوردگی هر چه سریعتر درمان شود تا دچار سینوزیت نشوید استفاده خودسرانه از انتی بیوتیک به هیچ عنوان توصیه نمی شود . در صورت مشاهده علائم حتما به یک متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه نمایید تا هر چه سریعتر درمان صورت گیرد .
سینوزیت مزمن یکی از انواع سینوزیت می باشد که علت بروز آن در اکثر موارد یک عامل خارجی می باشد . یکی از روش های تشخیص سینوزیت مزمن آندوسکوپی از مجاری بینی می باشد با استفاده از روش آندوسکوپی توسط دوربین بافت مخاطی و حفره ها به دقت مورد بررسی و معاینه قرار می گیرد . در مواردی که علت بروز سینوزیت حساسیت به مواد آلرژن باشد عاملی که ایجاد آلرژی می کند باید از بین برود . شست و شوی روزانه و استفاده از اسپری بینی در این شرایط توصیه می شود . بیمارانی که مبتلا به سینوزیت مزمن می باشند با مواردی همچون گرفتگی بینی و تجمع ترشحات پشت حلق و بینی مواجه هستند.
در چه صورت در درمان سینوزیت نیاز به جراحی می باشد ؟
در مواردی که علت سینوزیت و گرفتگی بینی انحراف تیغه بینی و پولیپ بینی بود برای درمان نیاز به جراحی می باشد . درمان سینوزیت از طریق دارو و سایر روش های دیگر در مواردی که پولیپ و انحراف تیغه میانی بینی وجود دارد بی نتیجه می باشد . در مواردی که انحراف در تیغه بینی علت بروز سینوزیت باشد با یک جراحی نسبتا ساده می توان این انحراف را برطرف کرد . تشخیص دقیق در درمان این بیماری بسیار حائز اهمیت می باشد در مواردی که با علائم سینوزیت مواجه هستید به یک متخصص گوش و حلق و بینی خوب و با تجربه در این زمینه مراجعه نمایید تا با تشخیص دقیق و روش های درمانی موثر بهترین نتیجه را دریافت نمایید . دکتر صالح محبی متخصص گوش و حلق و بینی بعد از تشخیص دقیق و شناسایی علت بروز سینوزیت بهترین روش درمانی را انتخاب می کنند . در مواردی که علت بروز سینوزیت پولیپ بینی باشد با استفاده از آندوسکوپی می توان به راحتی و بدون اینکه جراحی به روش باز صورت گیرد سینوزیت را درمان کرد . جراحی اندوسکوپی سینوزیت بهترین گزینه برای برداشت پولیپ بینی و رفع مشکل گرفتگی و انسداد بینی می باشد.
نکات مهم برای درمان سینوزیت
در رابطه با مواردی که می تواند کمک شایانی به درمان سریع و موثر سینوزیت کند در این مقاله توضیحاتی در اختیار شما عزیزان قرار داده می شود تا اطلاعات لازمی را در این زمینه بدست آورید ، سینوزیت بیماری می باشد که افراد بسیاری با آن موجه می باشند، سینوزیت به دو نوع حاد و مزمن تقسیم می شود که برای آشنایی با هر یک از این انواع می توانید بروی کلمات زیر کیلیک نمایید و اطلاعات لازم را در رابطه با علائم و روش های درمان آن بدست اورید
- سینوزیت حاد
- سینوزیت مزمن
سینوزیت چه عوارضی را به همراه دارد ؟
سینوزیت به دو نوع حاد و مزمن تقسیم می شود ، هر یک از این دو می تواند عوارضی را به همراه می آورد، در نوع حاد علائمی که مشاهده میشود زود گذر می باشد و در برخی از موارد بدون نیاز به درمان بیمار خود به خود بهبود می یابد ، اما در نوع مزمن درمان بسیار حائز اهمیت می باشد ، و علائم این سینوزیت برای بیمار آزار دهنده می باشد ، در زیر به برخی از علائم این بیماری اشاره شده است :
عوارض چشمی سینوزیت
رو به رشد بودن عفونت چشم از عوارضی است که از اهمیت بالایی برخوردار می باشد . این عوارض بیشتر در کودکان دیده می شود . در چند روز اول شروع سرماخوردگی ، پلک ها ورم می کند و چشم حالت طبیعی خود را از دست می دهد و برجسته می شود . این برجستگی همراه با بیرون زدگی چشم نیز همراه می باشد . این امر باعث میشود چشم بینایی خود را به مرور زمان از دست بدهد و بیمار با مشکل تاری دید مواجه شود .
عوارض مغزی سینوزیت
اگر به محض دیدن علائم سینوزیت مزمن در اسرع وقت به پزشک مراجعه نکنید ممکن است این عفونت به مغز برسد . علائم عفونت مغزی شامل سر درد شدید و تب ، تشنج ، و در نتیجه خوالب آلودگی شدید و کما می شود . در نتیجه درمان سینوزیت مزمن دارای اهمتی بالایی می باشد .
اختلال بویایی در سینوزیت
این عوارض از دسته عوارضی است که معمولا همه را در بر می گیرد و موجب این می شود که بیمار نتواند به خوبی مزه ها را متوجه شود و از خوردن غذا لذت نبرند .در بعضی از بیماران این اختلال به قدری تشدید می شود که حتی ممکن است خطر بازماندن شیر گاز یا سوختن غذا بیمار را تهدید کند چون به هیچ عنوان دود و یا مواد دیگر آلوده کننده ای را در محیط متوجه نمی شود .
تغییر شکل ظاهری در سینوزیت
ایجاد علائمی مثل پولیپ بینی در سینوزیت دیده می شود در مواقعی که این بیماری تشدید می شود بینی پهن می شود و در نهایت شکل ظاهری صورت بیمار تغییر می یابد .
ضعف بیش از حد و خستگی طاقت فرسا
سینوزیت شدید موجب می شود بیمار ضعف شدید داشته باشد و خستگی طاقت فرسایی را احساس کند .
بد بو شدن دهان در سینوزیت
این علل بیشتر در روابط اجتماعی تاثیر می گذارد و موجب می شود که بیمار اعتماد به نفس خود را از دست بدهد .
خلط بیش از حد و مداوم در سینوزیت
بیمار احساس بیش از حد خلط می کند و دفع آن رنج آور است .
پیامدهای اقتصادی سینوزیت
سینوزیت دلیل اصلی غیبت در مدرسه و یا محیط کار می باشد .. غیبت از فعالیت های اجتماعی همراه با هزینه درمان سنگین میتواند از لحاظ اقتصادی مردم و دولت را تحت فشار بگذارد ..
درمان سینوزیت
دارو درمانی
در صورتی که علت بروز سینوزیت عاملی مانند انحراف بینی و پولیپ بینی نبود و علت بروز سینوزیت عوامل عفونی بود با استفاده از روش دارو درمانی می توان این نوع سینوزیت که از نوع حاد می باشد را درمان کرد به منظور از بین بردن عامل عفونی توسط پزشک آنتی بیوتیک هایی تجویز می شود که باید بطور مرتب مصرف شود .
جراحی سینوزیت
در صورتی که مجرای سینوس بدلیل ترشحات یا پولیپ بینی مسدود شود علائمی مانند گرفتگی در بینی ، کاهش حس بویایی، احساس درد و سنگینی در بینی بروز می نماید . این علائم ممکن است در سایر بیماری ها مشاهده شود اما در صورتی که آزار دهند بود و بعد از گذشت مدتی بهبود نیافته بود نسبت به درمان آن باید هر چه سریعتر اقدام نمایید در سینوزیت ها از نوع مزمن که دارو درمانی روش مناسبی نبوده برای رفع سینوزیت و انسداد بینی جراحی صورت می گیرد . جراحی آندوسکوپی سینوزیت یکی از روش های درمانی می باشد که در این روش برای بازکردن انسداد دهانه سینوس و خارج کردن پولیپ بینی از ابزاری دقیق و پیشرفته استفاده می شود با استفاده از این روش جراحی آسیبی به مخاط بینی وارد نمی شود.
اقدامات بعد از جراحی سینوزیت
لازم است بعد از جراحی آندوسکوپی سینوزیت اقداماتی صورت گیرد، مراقبت های بعد از جراحی سینوزیت دارای اهمیت بسیار بالایی می باشد، به تمامی توصیه های پزشک بعد از جراحی باید گوش فرا دهید تا نتایج خوبی را از جراحی سینوزیت دریافت نمایید ، احتمال عود سینوزیت بعد از جراحی وجود دارد رعایت تمامی اقدامت زیر در کاهش این احتمال می تواند تاثیر گذار باشد .
شست و شوی سینوزیت بعد از جراحی به منظور خروج ترشحات اضافی الزامی می باشد، در ماه اول بعد از جراحی شست و شو سینوس الزامی می باشد انجام این کار بدین منظور می باشد که مخاط به حالت عادی برگردد.
به منظور بررسی روند بهبودی و وضعیت حفره بینی مراجعه به پزشک بعد از جراحی در دفعات منظم بسیار توصیه می شود. ممکن است در بینی هنوز ترشحات چسبناک وجود داشته باشد که پزشک می تواند آن را خارج نماید .
دارو و اسپری های تجویز شده بعد از جراحی باید بطور مرتب مصرف شود.
سینوزیت قارچی
سینوزیت قارچی یک نوع از سینوزیت می باشد که علت بروز آن ورود قارچ به مجرای تنفسی می باشد، با ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن از راه بینی قارچ های محیط بیرون وارد بدن می شوند.
تشخیص سینوزیت قارچی
تشخیص زود به هنگام سینوزیت قارچی در درمان می تواند بسیار کمک کننده باشد ، بعد از تشخیص قطعی، درمان باید هرچه سریعتر انجام گیرد . بهترین روش تشخیصی سینوزیت قارچی آندوسکوپی سینوس می باشد .
علائم سینوزیت قارچی
در بسیاری از موارد سینوزیت قارچی بدون نشانه و علائمی می باشد، سینوزیت می تواند ویروسی، قارچی، باکتریایی یا ترکیبی از اینها باشد. در صورتی که علت بروز سینوزیت یک عفونت ویروسی باشد تبدیل به عفونت باکتریایی یا قارچی می شود . متخصص گوش و حلق و بینی به راحتی می تواند با استفاده از روش های تشخیصی این بیمارای را تشخیص دهد و آن را درمان نماید در ادامه مطلب به بیان توضیحاتی در رابطه با روش های درمانی سینوزیت قارچی پرداخته شده است .
روش های درمانی سینوزیت قارچی
با مراجعه یک متخصص گوش و حلق و بینی به راحتی می توان سینوزیت قارچی را درمان کرد ، برای درمان سینوزیت قارچی مصرف آنتی بیوتیک زیاد موثر نمی باشد و با استفاده از دارو درمانی نمی توان نتایج خوبی را در درمان سینوزیت قارچی بدست آورد بهترین روش درمان سینوزیت قارچی جراحی آندوسکوپی سینوزیت می باشد . لازم به ذکر است بعد از جراحی آندوسکوپی روند بهبودی فرد باید مورد بررسی قرار گیرد زیرا احتمال عود در برخی از موارد بعد از جراحی مشاهده شده است .
جراحی آندورسکوپی یک روش ایمن در درمان سینوزیت می باشد که می توان با استفاده از این روش درمانی بهترین نتایج را از درمان سینوزیت دریافت کرد . در جراحی آندوسکوپی از یک وسیله مخصوصی استفاده می شود، این روش کامل بصورت سرپایی انجام می گیرد ، بیمار درد کمتری را با استفاده از این روش احساس می کند.
خلاصه مطلب
با رویت اولین نشانه های ابتلا به سینوزیت به متخصص گوش، حلق و بینی مراجعه نمایید. پزشک متخصص ضمن تشخیص علت و نوع سینوزیت درمان مناسب را اعمال خواهد کرد. شما عزیزان می توانید سوالات خود را در بخش دیدگاه ثبت بفرمایید.
۰ دیدگاه