۲۲۰۸۹۷۵۸ – ۰۲۱-۲۲۰۷۹۶۲۴
تهران، سعادت آباد، میدان کاج، ابتدای سرو شرقی، پلاک 78، ساختمان سعادت، واحد 4
دکتر صالح محبی / حنجره / بهترین روش معاینه حلق
مدت زمان مطالعه ۴ دقیقه

بهترین روش معاینه حلق

بهترین روش معاینه حلق

معاینه بالینی حلق، جز ضروری در هر معاینه گوش و حلق و بینی می باشد و با روش های مختلفی انجام می شود . علاوه بر معاینه کلاسیک با آینه، روش های تشخیصی اندوسکوپیک به طرز پیشرونده ای در سال های اخیر مورد استفاده قرار گرفته اند . روش های تصویر برداری نیز به نظر می رسد که اهمیت خاصی در بررسی اختلالات مختلف حلقی داشته باشند . امروزه تمایل به سمت استفاده از سی تی اسکن و ام.آر.آی می باشد، اما رادیوگرافی های معمولی هنوز یک ابزار ضروری برای بررسی بسیاری از اختلالات مروی می باشند .

معاینه با آینه و اندوسکوپی

نازوفارنکس

محل نازوفارنکس ، آن را از لحاظ دسترسی و معاینه ، به خصوص برای مبتدیان ، بسیار دشوار می سازد . پیش از ظهور اندوسکوپی، تنها روش در دسترس برای معاینه نازوفارنکس ، رینوسکوپی خلفی بود. استفاده از روش های اندوسکوپیک، به طرز قابل توجهی ارزیابی تشخیص نازوقارنکس را بهبودی بخشیده است .

بهترین روش معاینه حلق

بهترین روش معاینه حلق

آندوسکوپی

اندوسکوپی نازوفارنژیال را می توان با استفاده از روش داخل دهانی یا داخل بینی انجام داد .اندوسکوپی از راه دهان اساس یک روش پس از رینوسکوپی می باشد که به معاینه کننده یک نمای کلی عالی از نازوفارنکس می دهد .
روش اندوسکوپی از طریق دهان، در حالی که زبان به جلو کشیده می شود ، اندوسکوپ از روی دندان های مندیبولار چپ به داخل حفره دهان برده می شود و از زبان کوچک به سمت دیواره خلفی حلق عبور می کند .

اوروفارنکس

اغلب ساختمان های اوروفارنکس را نیز می توان در طول معاینه ی حفره دهان بررسی کرد . لوزه های حلقی از نظر تقارن ، حرکت و وجود هر گونه غشا یا زخمی بررسی می شوند . آینه حنجره یا لارنگوسکوپ تلسکوپ را باید برای معاینه قاعده زبان و دیواره های جانبی اوروفارنکس به کار برد .

دکتر صالح محبی متخصص گوش و حلق و بینی – جراحی سر و گردن، فلوشیپ جراحی قاعده جمجمه از آلمان با استفاده از روش های تشخیصی و درمانی مجهز به بررسی عارضه ها می پردازد و از بروز عوارض زیاد جلوگیری می کند. برای مشاوره و تعیین وقت قبلی با شماره های ۲۲۰۸۹۷۵۸-۲۲۰۷۹۶۲۴ تماس بگیرید یا به آدرس اینستاگرام دکتر صالح محبی مراجعه نمایید .

هیپوفارنکس

معاینه بالینی هیپوفارنکس هم زمان با معاینه حنجره انجام می شود .

روش های تصویر برداری

در حیطه رادیوگرافی معمولی، بررسی با ماده حاجب خوراکی ارزشمند ترین روش برای تشخیص دیورتیکول های هیپوفارنکس و مری ، تومور های ، تنگی ها و اختلالات حرکتی مری می باشد .
مواد حاجب مختلفی را می توان به کاربرد که بستگی به ماهیت بررسی و ضایعات از پیش موجود دارد .
نکته ای که لازم به ذکر است این است که، در شک به پارگی ، باریوم نباید به کاربرده شود. روش رادیوگرافیک معمولی دیگر، که عمدتا برای بیمارانی با اختلالات بلعی مشکوک به کار می رود ، سینه رادیوگرافی با سرعت بالا می باشد . این روش را می توان برای ارزیابی مراحل مختلف بلعیدن با قدرت تفکیک بالا به کار برد .

سی تی اسکن و ام آر آی

روش های تصویر برداری منطقی جدید سی تی اسکن و ام آر آی به طرز قابل توجهی در تشخیص توده های تومورال حلقی به اندازه پروسه های التهابی در این منطقه پیشرفت کرده اند. ام آر آی به خصوص برای بافت نرم تومور ها از ساختمان های مجاور آن ها به کار می رود، در حالی که سی تی اسکن روش انتخابی تایید یا رد درگیری استخوانی می باشد . بسته به شرایط بیمار ممکن است هر کدام از این روش ها استفاده گردد . این اقدامات معاینه ای در مطب بصورت سرپایی قابل انجام است و تعرفه مشخص دارد و در مواردی که نیاز به اقدامی مثل نمونه برداری باشد ترجیحا در اتاق عمل با وجود شرایط و امکانات لازم انجام می‌شود.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: ۲ میانگین: ۱]
دکتر صالح محبی

دکتر صالح محبی

فلوشیپ جراحی قاعده جمجمه از آلمان
فلوشیپ فوق تخصصی جراحی قاعده جمجمه و سرطان (مرکز پزشکی هانوفر MHHو مرکز علوم اعصاب هانوفر INI)
هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران از سال ۱۳۹۵
دکترای تخصصی علوم اعصاب بالینی (PhD)- دانشگاه علوم پزشکی تهران (پروژه مشترک ایران- آلمان)
مدرک برد تخصصی گوش حلق بینی-جراحی سر و گردن از دانشگاه علوم پزشکی ایران ۱۳۸۲-۱۳۸۶
برچسب ها:
مقالات مرتبط
درمان اختلالات صدا

درمان اختلالات صدا

درمان اختلالات صدا ارتباطات گفتاری، اساس ارتباطات بین فردی و در مجموع فرهنگ انسانی می باشد که با درک گفتار و توان بیان...

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

۲ دیدگاه ها
  1. ببخشید من غذا خوردم و احساس کردم یچیزی تو حلقم گیر کرد، با چراغ قوه که نگاه میکنم انگار یچیزی فرو رفته باشه توی پوست حلقم ، اما نمیدونم واقعا چیزی فرو رفته یا در اثر برخورد چیزی پوست حلقم کنده شده ، خیلی هم اذیت میکنه وقتی اب دهنمو قورت میدم ، اگ میشه سوالمو جواب بدید ، ممنون

    پاسخ
    • سلام باید معاینه شوید و بررسی های لازم انجام بگیرد.

      پاسخ
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *