حقایق و اشتباهات رایج در خصوص کرونا ویروس
چرا سشوار ویروس را نابود نمی کند و شست و شوی بینی با سرم سالین، کمکی نخواهد کرد
اطلاعات غلطی در خصوص کرونا ویروس که با عنوان COVID-19 نیز شناخته می شود، وجود دارد. رسانه های اجتماعی، اطلاعاتی را در خصوص نحوه نابودی ویروس ها با برخی مواد شیمیایی و یا استفاده از روغن و خوردن یک ماده غذایی، ارائه می دهند. به همین خاطر، ما برخی واقعیات را مورد بررسی قرار دادیم و با متخصصین در خصوص باورهای غیر علمی و دلایل نادرست بودن آن ها مشورت کردیم.
قبل از این که بخواهیم به باورهای غیر علمی بپردازیم، مواردی را اعلام می کنیم که به پیشگیری از ابتلا به کرونا ویروس کمک می کنند:
- دست ها را به طور مرتب بشویید. در صورت امکان، از آب و صابون استفاده کنید. استریل کردن با الکل ۶۰ درصد نیز جواب می دهد. شست و شو باید حداقل به مدت بیست ثانیه انجام شود.
- سطوحی که تماس با آن ها زیاد است، مانند دستگیره در، کابینت و یا تلفن همراه باید ضد عفونی شوند.
- از تماس با این سطوح آلوده باید خودداری شود.
ما می دانیم که این موارد، تنها بخشی از اطلاعات هستند، اما روشهای ثابت شده ای وجود دارد که از شما در برابر ویروس محافظت می کنند. در نتیجه، اگر چیزی خارج از این سه مورد شنیدید، کمی تردید کنید.
باور غیر علمی: هوای داغ سونا و یا شسوار کووید ۱۹ را نابود میکند.
واقعیت: خیر، چنین چیزی نیست. آن هم به دلیل نحوه پخش ویروس. یک بار که ویروس وارد بینی میشود، به مخاط بینی می چسبد و باعث خارش می شود. در این زمان، دمیدن هوا به داخل بینی، چیزی را تغییر نخواهد داد. نکته مهم این است که باید از ورود ویروس به بدن پیشگیری شود.
می دانید چه باید کرد؟
- از تماس با ویروس باید خودداری شود.
- دست ها باید به طور مرتب شسته شوند.
- سطوحی که تماس با آنها زیاد است، باید ضد عفونی شوند.
باور غیر علمی: ویروس در هوای گرم، نابود میشود.
واقعیت: به این مورد اکتفا نکنید. سازمان بهداشت جهانی می گوید: تمام شواهد نشان می دهند که این ویروس می تواند صرف نظر از نوع آب و هوا به راحتی منتقل شود.
باور غیر علمی: خوردن نقره کلوئیدی، ویروس را نابود خواهد کرد.
واقعیت: این مورد نه تنها درست نیست، بلکه خوردن نقره کلوئیدی خطرناک هم هست. نوشیدن این ماده می تواند عوارض جدی را به همراه داشته باشد و اثر سایر داروها را نیز خنثی کند.
نوشیدن این ماده هم چنین می تواند باعث آرگیریا شود، نوعی مشکل پوستی که در آن، رنگ پوست برای همیشه خاکستری رنگ خواهد شد. نوشیدن نقره هیچ گونه مزیتی را به همراه ندارد.
باور غیر علمی: خوردن زیاد سیر می تواند از بروز ویروس کرونا پیشگیری کند.
واقعیت: سیر، برای شما مفید است اما با این حال، شواهدی وجود ندارد که نشان دهد سیر می تواند از بروز ویروس کرونا پیشگیری کند.
باور غیر علمی: نوشیدن دی اکسید کلر، از ابتلا به ویروس کرونا پیشگیری می کند و هم چنین ویروس را نیز نابود خواهد کرد.
واقعیت: دی اکسید کلر، سفید کننده صنعتی است و برای غرغره کردن به شدت خطرناک. این ماده برای بدن انسان ساخته نشده است. سازمان غذا و دارو می گوید: خوردن سفید کننده برای درمان بیماری، موثر و ایمن نیست. اتفاقا می تواند منجر به بروز واکنش های شدیدی مانند استفراغ، اسهال و مشکلات کبدی شود. خلاصه این که، سفید کننده را داخل دهان خود قرار ندهید.
باور غیر علمی: نوشیدن آب هر پانزده دقیقه، ویروسی را که از راه دهان وارد شده به معده می فرستد، جایی که ویروس با اسید معده نابود خواهد شد….
واقعیت: چنین چیزی نیست. آن هم به دلیل نحوه پخش ویروس. این ویروس از راه هوا وارد بینی میشود، هوایی که تنفس میکنیم. در نتیجه، نوشیدن آب کمکی به خارج شدن ویروس نخواهد کرد. با این حال، حفظ هیدراته (آب) بدن، ایده خوبی است.
باور غیر علمی: خوردن ویتامین C ، از ابتلا به ویروس کرونا پیشگیری می کند.
واقعیت: دلایل علمی وجود ندارد که نشان دهد ویتامین C، در مقابله با عفونت ویروس موثر است.
نتایج بدست آمده از تحقیقات نشان میدهند که این ویتامین، از ابتلا به بیماری های ویروسی، در شرایط خاص، پیشگیری نمی کند.
باور غیر علمی: استفاده از روغن های طبیعی، از شما در برابر کووید ۱۹ محافظت می کند.
واقعیت: سازمان غذا و دارو آمریکا، نامه هایی را به شرکت های روغن های طبیعی زده و به آن ها هشدار داده است تا در خصوص این مورد که این محصولات از بروز ویروس کووید ۱۹ پیشگیری میکند، چیزی نگویند.
باور غیر علمی: اسپری الکل و کلر، مانع ابتلا به کرونا ویروس می شود.
واقعیت: چنین چیزی نیست. این مورد برای شما خوب نیست.
دو روش مختلف ضد عفونی کردن وجود دارد. ضد عفونی کردن دست ها، برای بدن مناسب است و به گونه ای طراحی شده اند که با پوست انسان در تماس باشند.
ضد عفونی کننده ها، توسط سازمان غذا و دارو آمریکا، تایید شده اند. با این حال، مواد ضد عفونی کننده، باید تنها برای سطوح و اشیای بی جان استفاده شوند، نه بدن انسان. این مواد برای تماس با بدن انسان طراحی نشده اند و برای این قبیل اهداف، ایمن نیستند. ضد عفونی کننده ها و گند زداها، با هم متفاوتند و نباید با هم ترکیب شوند.
باور غیر علمی: شست و شوی مداوم بینی با سرم نرمال سالین، مانع ابتلا به ویروس کرونا می شود.
واقعیت: شواهدی در این خصوص وجود ندارد. با این وجود، سازمان بهداشت جهانی ابراز کرده که، شواهد محدودی وجود دارد که این کار می تواند به تسریع روند بهبود سرماخوردگی کمک کند (نه کووید-۱۹). هنوز ثابت نشده که شست وشو با سرم نرمال سالین میتواند از بروز عفونت های تنفسی پیشگیری کند.
باور غیر علمی: آنتی بیوتیک میتواند به مقابله با ویروس کرونا کمک کند.
واقعیت: آنتی بیوتیک کمکی به مقابله با عفونت های ویروسی نمی کند. این داروها به درمان عفونت های باکتریایی کمک می کنند. کرونا ویروس، ویروس است و آنتی بیوتیک آن را ضعیف نمیکند.
باور غیر علمی: شات آنفولانزا و یا واکسن پنومونی، از ابتلا به ویروس کرونا پیشگیری می کند.
واقعیت: این در حالی است که هیچ از یک دو مورد گفته شده، مانع بیماری با کووید ۱۹ نمی شوند، اما توصیه می شود افراد مسن این واکسن را دریافت کنند. دوباره ذکر می کنیم که واکسن آنفولانزا، از شما در برابر کووید ۱۹ محافظت نمی کند.
باور غیر علمی: شما باید حداقل به مدت ده دقیقه با فرد آلوده تماس داشته باشید، تا بیمار شوید.
واقعیت: زمان، عاملی نیست که بخواهید نگرانش باشید، مجاورت با فرد آلوده مهم است. اگر شما ۰.۹ متر با یک کودک آلوده فاصله داشته باشید، بیشتر در معرض بیماری خواهید بود تا این که ۱.۸ متر فاصله داشته باشید.
این بدین معنا نیست که فاصله زمانی مشخص نیست. هر چه مدت زمان بودن با فرد بیشتر باشد، احتمال ابتلا نیز بیشتر خواهد بود. اما در خصوص مدت زمان، شما می توانید در عرض چند ثانیه و با عطسه فرد دیگری در صورت تان، مبتلا شوید.
باور غیر علمی: افراد سیاه پوست به ویروس کرونا مبتلا نمی شوند.
واقعیت: خیر، چنین چیزی نیست. افراد با هر نژاد و سنی می توانند مبتلا شوند.
در پایان این که،
این که بگوییم، ویروس کووید ۱۹ نابود و یا درمان می شود، درست نیست. اما روش های ثابت شده ای وجود دارند که رعایت آن ها می تواند از ابتلا به ویروس کرونا پیشگیری کند. مواردی از قبیل: شست و شوی مرتب دست ها به مدت حداقل بیست ثانیه، ضد عفونی کردن سطوح و عدم تماس با افراد آلوده.
منبع:
https://www.pennlive.com/news/2020/03/coronavirus-myths-debunked-why-your-hairdryer-wont-kill-the-virus-and-rinsing-your-nose-with-saline-wont-help.html
۰ Comments