عفونت گوش خارجی
عفونت گوش خارجی یکی از شایع ترین بیماری های گوش است که در افراد شناگر و کارگرانی که در کارگاه هایی کار می کنند که آلودگی بیشتری در محیط منتشر است، شایع تر است. از آنجا که عفونت گوش خارجی در افراد شناگر شایع تر است به آن بیماری گوش شناگر هم می گویند. گوش خارجی یا بیرونی که به چشم دیده می شود، شامل مجرای گوش، لاله گوش و پرده گوش(صماخ) است.
علائم عفونت گوش خارجی
شایعترین علامت عفونت گوش خارجی خارش گوش و دردخفیف که با حرکت دادن یا کشیدن نرمه گوش تشدید می شود و سایر علائم شامل :
- به سمت جلو رانده شدن گوش و همچنین فاصله گرفتن گوش از سر
- احساس درد در داخل گوش یا اطراف مجرای گوش
- احساس انسداد یا پری گوش
- وجود ترشحات چرکی کم حجم
- تب کردن و احساس ناراحتی
- ملتهب شدن غدد لنفاوی اطراف گوش
- اختلال شنوایی به صورت خفیف
- احساس سوزش و خارش در گوش
درمان عفونت گوش خارجی
در مراحل اولیه درمان عفونت گوش خارجی، استفاده از قطره های آنتی بیوتیک مخصوص گوش، برای جلوگیری از رشد باکتریها که با تجویز پزشک متخصص باید استفاده شود. همچنین تمیز کردن مکرر کانال گوش از طریق شستشوی گوش و تخلیه ترشحات چربی و عفونت مجرای گوش خارجی در برخی موارد برای درمان عفونت گوش خارجی مفید است. البته استفاده از محلولهای اسیدی ضعیف مانند اسید استیک یا اسید بوریک می تواند در مراحل اولیه عفونت برای درمان عفونت گوش خارجی مؤثر باشد.
در صورتی که پرده گوش سالم بوده و هنوز کانال باز باشد استفاده از انتی بیوتیک و تمیز کردن مکرر موثر است ولی در صورتی که کانل گوش متورم و مسدود شده باشد می توان یک تکه گاز استریل کوچک را به شکل فیتیله در آورد و در داخل کانال گوشی که متورم شده است فرو کرد تا قطره آخرآنتی بیوتیک به درون گوش نفوذ کند همچنین می توانید گاز استریل را به پماد آنتی بیوتیک آغشته کرده و در داخل گوش قرار دهید.
در صورتی که بیماری عفونت گوش خارجی پیشرفت کند و فرد بیمار دچار زونای گوش شده باشد باید بیشتر دقت کند و از داروهایی چون کورتون یا آسیکلوویر، طبق دستور پزشک معالج استفاده نماید، زیرا بیماری زونا سبب فلج عصب شنوایی شده و اختلالات شنوایی و تعادلی ایجاد می کند.
پیشگیری از عفونت گوش خارجی
برای پیشگیری از عفونت گوش خارجی باید پس از شنا یا حمام کردن آب را از داخل گوش خارج کرده .استفاده از سشوار برای کم کردن میزان رطوب کانال گوش بسیار موثر است . در صورتی که پرده گوش شما آسیب ندیده باشد و پاره نباشد، استفاده از الکل بعنوان قطره گوش برای تبخیر آب اضافی کانال گوش توصیه می شود و گوش را خشک می کند. از دستکاری داخل گوش که معمولا با چوب کبریت و یا گوش پاک کن صورت می گیرد جدا باید خودداری کرد.
افرادی که مقدار ترشحات طبیعی گوش آن ها زیاد است، بیشتر از سایر افراد احتمال دارد که به عفونت گوش خارجی مبتلا شوند. به این افراد توصیه می شود که هر چند وقت یکبار به متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه و گوش خود را شستشو دهند.
برخی از خدمات دکتر صالح محبی :
- جراحی بینی
- جراحی فک
- جراحی زیبایی گوش
- جراحی قاعده جمجمه
منتظر نظرات و پیشنهادات شما هستیم
با تشکر مدیریت سایت دکترصالح محبی جراح بینی و متخصص گوش و حلق و بینی
۰ دیدگاه