۲۲۰۸۹۷۵۸ – ۰۲۱-۲۲۰۷۹۶۲۴
تهران، سعادت آباد، میدان کاج، ابتدای سرو شرقی، پلاک 78، ساختمان سعادت، واحد 4
دکتر صالح محبی / جراحی تومور / علائم تومور گوش چیست؟
مدت زمان مطالعه ۵ دقیقه

علائم تومور گوش چیست؟

اولین علائم تومورگوش چیست؟ شاید شنیده باشید که گوش هم ممکن است تومور داشته باشد. تومور گوش یا نوروم آکوستیک چه علائمی دارد و چگونه درمان می شود؟ هر تورمی در ناحیه گوش نشانه ی تومور گوش است؟ چه راه هایی برای مراقبت از گوش و شنوایی وجود دارد؟

راههای پیشگیری از تومور گوش چه می باشد؟
علائم تومور گوش بعد از چه مدتی علائم را در بیمار ظاهر می نماید؟

علائم تومور گوش( نورینوم اکوستیک)

نوعی از تومورهایی که از عصب های متصل کننده ی گوش به مغز، تومور عصب گوش یا نوروم آکوستیک می باشد که سرعت رشد آن بسیار پایین می باشد. شوانوم عصب دهلیزی یا شنوایی نیز به این عصب اطلاق می شود که در پشت گوش و دقیقا زیر مغز قرار دارد. شایان ذکر است که گفته شود عصب نوروم آکوستیک خوش خیم بوده و به دیگر نواحی پخش نخواهد شد پس جای نگرانی ندارد. اما در صورتی که در زمان مناسب درمان نشود ممکن است که با رشد خود به اعصاب مهم دیگری صدمه وارد نماید. رشد این عصب ها از فردی به دیگری متفاوت است و گاهی در عرض ۶ ماه در یک بیمار به دو برابر می رسد. با مراجعه سریع به متخصص گوش و حلق و بینی حاذق در روند تسریع رشد و تسهیل مدیریت این عارضه، روش های درمانی را افزایش داده و میزان عوارض یا مرگ و میر را کاهش نمایند.

تومور عصب شنوایی

تومور عصب شنوایی یکی از تومورهای مغزی می باشد که در عصب هشتم کرانیال ایجاد می شود که منبع آن سلول های شوان از غلاف عصبی است. گاهی این تومور ها تا قطر ۴ سانتی متری نیز رشد می نمایند. در صورتی که سریع به درمان این عارضه اقدام نشود عوارض حادی از جمله عدم شنوایی در فرد را ایجاد می کند. علت تومور عصب شنوایی را می توان در اختلال و ناهنجاری ژنتیکی نوروفیبروماتوز تیپ ۲ دانست.

درمان تومورهای-گوش-خارجی

تومورهای-گوش-خارجی

علائم تومور عصب شنوایی

ابتدا باید گفت که چون رشد آن در افراد متفاوت می باشد در نتیجه علائم آن نیز به کندی رخ می دهد که اغلب در سن ۳۰ سالگی نمایان می شود. اما برخی از علائم تومور گوش یا  عصب شنوایی عبارتند از:

  • سرگیجه
  • عدم شنوایی
  • وزوز گوش
  • عدم درک مکالمات
  • سردرد
  • ناهنجاری و اختلال تعادلی
  • بی حسی و یا درد در یک گوش و یا در قسمتی از صورت
  • ضعف شدید در صورت
انواع تومور گوش

تومور گوش

تشخیص تومور عصب شنوایی

بیمار ابتدا با مراجعه به یک متخصص گوش و حلق و بینی باتجربه اقدام به تشخیص و درمان می کند که پزشک با بررسی سوابق پزشکی و اعمال برخی از آزمایشات و معاینه فیزیکی اقدام به تشخیص تومور عصب شنوایی می نماید.

انجام اسکن MRI از مغز از کارآمدترین تست ها به منظور تشخیص تومور عصب شنوایی می باشد. اما آزمایشات و تست های دیگری به منظور بررسی علل سرگیجه صورت میگیرد از جمله:

الکترونیستاگموگرافی (تست تعادل)

آدیولوژی (تست شنوایی)

تحریک پاسخ ساقه‌ی مغز با محرک‌های شنوایی (تست شنوایی و عملکرد ساقه‌ی مغز)

درمان تومور عصب شنوایی

درمان بستگی به وضعیت کلی سلامت و سن فرد،محل و موقعیت تومور و هم چنین رشد و اندازه آن دارد. متخصص با مشورت بیمار بهترین و موفق ترین درمان را انتخاب می کنند که آیا اشعه درمانی بهتر می باشد یا درمان با جراحی

طبق تحقیقات پزشکان حدود ۷۵ % از تومورهای عصب شنوایی بدون رشد می باشند و می توان ذکر کرد که رشد این تومور متفاوت می باشد. اما با اطمینان نمی توان رفتار یکتومور را پیش بینی نمود.

انواع درمان تومور عصب شنوایی عبارتند از:

عمل جراحی  یا روش توصیه‌ شده اکثر متخصصان: در بیشتر موارد، اکثر بیمارانی که تحت درمان فعال قرار می‌ گیرند، با عمل جراحی درمان خواهند شد. روش مورداستفاده برای انجام عمل جراحی به موقعیت تومور، حجم آن و اهمیت حفظ توانایی شنوایی برای فرد بستگی دارد. در اکثر موارد، برداشتن کامل تومور ممکن است.

عمل جراحی برای برداشتن تومور و جلوگیری از دیگر آسیب‌های عصبی انجام می‌شود. توانایی باقی‌مانده‌ی فرد برای شنیدن نیز با عمل جراحی از بین می‌رود. در مورد تومورهای بسیار بزرگ، احتمالاً قبل از انجام عمل جراحی، آنژیوگرافی همراه با امبولیزاسیون برای بستن عروق خونی تومور صورت می گیرد. این کار باعث کاهش میزان خون ازدست‌ رفته در طول عمل جراحی می ‌شود.

پرتودرمانی: در این روش از اشعه‌ی ایکس پرتوان بر روی یک ناحیه‌ی کوچک استفاده می‌شود. این روش درواقع نوعی پرتودرمانی بوده و عمل جراحی محسوب نمی‌شود.

منتظرشدن: به این معنا که زمان بررسی بهترین روش درمانی برای یک فرد خاص، باید به کیفیت زندگی او در آینده، از بین رفتن علائم عارضه و کنترل شدن تومور و همچنین حفظ عملکرد عصب صورت و شنوایی توجه کرد. برای بیمارانی که به تومورهای کوچک مبتلا بوده و شنوایی آن‌ها آسیب ندیده است، بهترین کار انتظار کشیدن و انجام سالانه‌ی عکس‌برداری برای تحت نظر داشتن سطح رشد تومور است.

راههای پیشگیری از تومور گوش

باید گفت که روش پیشگیری ندارد ولی با شناخت علائم خطر می توان با تشخیص زودرس عوارض را کم و بهبودی را افزایش داد. بهتر است در صورت بروز هر عارضه ای غیر طبیعی به یک متخصص گوش و حلق و بینی حاذق مراجعه شود.

خلاصه مطلب

علت ابتلا به تومورهای گوش و علائم آن را بررسی کردیم و دکتر صالح محبی – جراح سر و گردن و متخصص گوش، حلق و بینی درباره نحوه مراقبت از گوش و شنوایی را توضیح داده اند برای یافتن پاسخ سوالات خود می توانید آن ها را در بخش دیدگاه این مقاله ثبت نمایید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: ۴ میانگین: ۳]
دکتر صالح محبی

دکتر صالح محبی

فلوشیپ جراحی قاعده جمجمه از آلمان
فلوشیپ فوق تخصصی جراحی قاعده جمجمه و سرطان (مرکز پزشکی هانوفر MHHو مرکز علوم اعصاب هانوفر INI)
هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران از سال ۱۳۹۵
دکترای تخصصی علوم اعصاب بالینی (PhD)- دانشگاه علوم پزشکی تهران (پروژه مشترک ایران- آلمان)
مدرک برد تخصصی گوش حلق بینی-جراحی سر و گردن از دانشگاه علوم پزشکی ایران ۱۳۸۲-۱۳۸۶
برچسب ها:
مقالات مرتبط
کیست گردن چیست و چه علائمی دارد؟

کیست گردن چیست و چه علائمی دارد؟

کیست گردن یا کیست‌های گردنی، توده‌های غیرطبیعی هستند که در ناحیه گردن تشکیل می‌شوند. این کیست‌ها می‌توانند به دلایل مختلف...

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

۲ دیدگاه ها
  1. سلام آیادرعلائم تومورگوش داشتن بک علامت مثل وزوز گوش دال برداشتن توموراست یا همزمان بایدچندتا ازعلائم باشد که دلیل برداشتن بیماری تومورگوش باشد

    پاسخ
    • سلام به شما
      وجود یک علامت به تنهایی نشانه وجود تومور نبوده و جای نگرانی نیست اما به طور کلی معاینه گوش و درصورت نیاز نوار گوش می تواند مفید باشد.

      پاسخ
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *