چسب بینی پس از عمل جراحی
بعد از عمل جراحی بینی یا رینوپلاستی، پزشک جراح استفاده از چسب بینی را به شما توصیه می کند این امر به منظور انقباض پوست اطراف بینی صورت گرفته و موجب می شود پوست شما، کلیه استخوان ها و غضروف های بینی را کامل احاطه کند. چسب زدن به بینی به مدت زیاد برای افراد با پوست معمولی یا نسبتا ضخیم تجویز می شود در این حالت پوست نیازمند مدت زمان بیشتری برای انقباض است. چسب زدن همچنین موجب پیشگیری از ایجاد زخم و گوشت اضافه ما بین پوست و اجزای استخوانی بعد از جراحی بینی می شود. چنانچه زخمی به وجود آید و سپس پوست منقبض شود، آن گاه شاهد برآمدگی و ناهمواری روی بینی هستیم.
در حالت های معمول، حدود ۲ الی ۳ هفته بعد از انجام عمل بینی، چسب زدن انجام می شود و بعد از آن این کار تا چند ماه ادامه پیدا می کند تا بهترین نتایج حاصل شوند. رعایت این نکته نیز تا چند ماه ضروری است که شخص باید پیش از خواب بینی را چسب زده و هنگام بیدار شدن آن را باز نماید.
دو مزیت مهم چسب بینی :
- فرم گرفتن بهتر بینی بعد از جراحی بینی
- کمتر شدن ورم و التهاب
- مضاف بر این، تجربه نشان داده چسب بینی یک علامت هشدار برای اطرافیان است که با احتیاط بیشتری با شما رفتار کنند زیرا همان طور که می دانید هر گونه ضربه و برخورد ناشایستی، برای شکل گیری فرم بینی خطر زاست.
چه نوع چسبی مناسب دوران بهبودی پس از عمل است؟
یکی از سوالات متداول مراجعین محترم این است که چه نوع چسبی برای بینی مناسب تر است؟ طبق نظر پزشک متخصص، نوارچسب های پزشکی از جنس کاغذ موجود در داروخانه ها و یا نوارچسب های دارای میکرومنفذ برای بیماران آلرژیک مناسب ترین نوع هستند.
طرز استفاده از چسب های بینی:
۱- سطح پوست را پاکسازی کنید: پیش از مصرف چسب، سطح پوست بینی و گونه ها را کاملا با پنبه و الکل پاک کنید تا سلول های مرده و چربی های پوستی و احیانا موارد آرایشی برطرف شوند چراکه وجود این آلودگی ها بر روی پوست، از اتصال بجای چسب جلوگیری می کند یا می توانید بینی و گونه های خود را با آب ولرم و صابون ملایم شسته و به کمک یک حوله ی نرم، صورت را کاملا خشک نمایید. در هر حال لازم است مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه از این کار بگذرد تا پوست کاملا خشک شود.
۲- نحوه درست چسب زدن به بینی: برای سهولت در استفاده از نوار چسب پیشنهاد می شود آن را در پایه چسب بگذارید و با توجه به سایز بینی، قطعه ای با طول ۱۰ تا ۱۲ سانتی متر بریده و به صورت U لاتین، در زیر بینی تا بالای کناره های پل بینی خود جای دهید سوراخ های بینی باید باز باشند. به عبارت دیگر بخش وسطی قطعه چسب بایستی زیر نوک بینی قرار گیرد و مابقی آن از بغل پل بینی در جهت بالا برود همچنین قسمت های انتهایی نوار باید تا حدود زیر چشم امتداد یابند. این قطعه U شکل برای حمایت نوک بینی است و مانع از افتادگی آن خواهد شد.
سپس سه عدد قطعه به طول ۳ تا ۵ سانتی متر را به شکل عرضی و آرام و با احتیاط بر روی بینی نصب کنید لازم است که این سه نوار با یکدیگر مقداری همپوشانی داشته باشند عموما محل قرارگیری آنها از پل تا نوک بینی است.
مجددا یک قطعه دیگر از مدل عرضی روی بینی خود نصب کرده و بسیار آهسته مالش دهید تا محکم روی لایه های قبلی جای گیرد.
در آخر بیرون زدگی جزیی و کوچک چسب را با قیچی جدا نمایید.
طریقه جدا نمودن چسب از سطح بینی:
در صورت کثیف شدن چسب ها لازم است هر ۲ تا ۳ روز یکبار آن ها را تعویض نمایید جدا نمودن چسب از روی بینی نیازمند دقت و احتیاط زیاد است شما نباید لبه آن را گرفته و از روی بینی بکشید زیرا این کار، مانع از چسبیدن پوست به بافت زیری خواهد شد بهترین راه استفاده از هر دو دست به هنگام جداسازی چسب هاست. به این طریق که با یک دست به آرامی پوست را نگه داشته و با دست دیگر چسب را جدا کنید اگر پیش از این کار چسب ها را خیس نموده و استراحت دهید راحت تر خواهید بود گاهی نیز می توان برای گرفتن لبه چسب ها، از موچین و وسیله ای مشابه کمک گرفت.
با تشکر مدیریت سایت دکتر صالح محبی جراح بینی و متخصص گوش و حلق و بینی
۰ دیدگاه