کلستاتوم گوش
بافت تشکیل دهنده سطح خارجی پرده تمپان، پوست است . سلول های مرده اپی تلیالی توسط این پوست تولید می شود در صورتی که قسمتی از پرده گوش به سمت گوش میانی کشیده شود سلول های مرده اپی تلیالی دیگر قادر به دفع شدن نیستند ودر نتیجه بدلیل تجمع این سلول ها در استخوان تمپورال و بدلیل وارد شدن فشار، خوردگی ایجاد می شود. به تجمع سلول های مرده پوست در فضای گوش میانی کلستاتوم گوش گفته می شود.
علایم کلستاتوم گوش
ایجاد توده ای سفید رنگ همراه با ترشح بدبو در گوش میانی
کاهش شنوایی شدید بدلیل تخریب استخوانچه ها
عوارض کلستاتوم گوش
ایجاد سرگیجه ( ممکن است در هنگام وارد شدن فشار بر مجرای گوش یا پاک کردن گوش، فرد دچار سرگیجه های گذارا شود.)
تخریب یک یا همه استخوانچه های گوش
ایجاد خوردگی در استخوان لابیرنت
کلستاتوم گوش در موارد پیشرفته تر می تواند باعث خوردگی استخوان جمجمه، ایجاد مننژیت و یا آبسه های مغزی شود
کلستاتوم گوش می تواند با عفونت و ریدهای مغزی و انسداد شرائین منجر به سکته مغز، تومور مغزی و کما شود.
عفونت ناشی از کلستاتوم گوش می تواند به سایر قسمت های بدن انتقال یابد و منجر به آبسه های مغزی و مرگ شود.
ایجاد فلج در عصب صورت می تواند یکی دیگر از عوارض کلستاتوم گوش باشد.
درمان کلستاتوم گوش
بهترین درمان کلستاتوم گوش جراحی است،زیرا ممکن است عاملی که منجر به عفونت شده است با گذشت زمان و به تدریج موجب تسریع روند تخریب استخوان شود. مصرف آنتی بیوتیک و تزریق وریدی آنتی بیوتیک در درمان کلستاتوم گوش بسیار موثر نمی باشد زیرا عروق خونی در بافت های مرده که موجب کلستاتوم گوش شده است توانایی جذب آنتی بیوتیک را ندارند در واقع این بافت های مرده عاری از عروق خونی می باشند.
همچنینی برای درمان کلستاتوم گوش استفاده از پماد بسیار موثر نیست زیرا پماد ها نمی توانند به عمق این بافت ها نفوذ کنند. کلستاتوم گوش به مرور زمان می تواند با رشد خود بر تمام ساختار گوش میانی تاثیر بگذارد در نتیجه کلستاتوم گوش باید به موقع درمان شود دکتر صالح محبی متخصص گوش و حلق و بینی در این زمینه می توانند راهنمایی های لازم را در اختیار شما عزیزان قرار دهند.
ازطریق جراحی و انجام ماستوئیدکتومی می توان کلستاتوم گوش را برداشت. در واقع بهترین روش درمان کلستاتوم گوش جراحی است. ممکن است در حین برداشتن کلستاتوم گوش یک یا چند استخوانچه گوش تخریب شود. ۶ ماه بعد ازجراحی فضای گوش میانی باید مورد بررسی و معاینه قرار گیرد تا درصورت باقی نماندن کلستاتوم گوش بازسازی استخوانچه ها صورت گیرد.
برخی از خدمات دکتر صالح محبی :
- جراحی بینی
- جراحی فک
- جراحی زیبایی گوش
- جراحی قاعده جمجمه
منتظر نظرات و پیشنهادات شما هستیم
با تشکر مدیریت سایت دکترصالح محبی جراح بینی و متخصص گوش و حلق و بینی
۰ دیدگاه