۲۲۰۸۹۷۵۸ – ۰۲۱-۲۲۰۷۹۶۲۴
تهران، سعادت آباد، میدان کاج، ابتدای سرو شرقی، پلاک 78، ساختمان سعادت، واحد 4
دکتر صالح محبی / لوزه / هیپرپلازی لوزه
مدت زمان مطالعه ۴ دقیقه

هیپرپلازی لوزه

هیپرپلازی لوزه

هایپرپلازی چیست؟
اختلالات اکلوژن دندانی – فکی در ارتباط با هیپرپلازی لوزه چگونه است؟

این ضایعه معمولا به همراه هیپرتروفی آدنویید در لوزه کامی روی می دهد. به علاوه، دشواری در بلع و خوردن به دلیل انسداد تنگه گلوگاهی وجود دارد. همچنین وقتی فقط لوزه ها هیپروپلاستیک هستند، انسداد تنفسی قابل توجه ممکن است روی دهد.

علائم هیپرپلازی لوزه

نشانه ها و علائم بالینی هیپرپلازی لوزه اصلی عبارتند از: تنفس دهانی مزمن، خرخر کردن و استعداد به عفونت.

تشخیص هیپرپلازی لوزه

معاینه با آندوسکوپی خلال بینی یا رینوسکوپی خلفی، آدنوییدهای بزرگ شده را نشان می دهد.

آترزی سوراخ های خلفی بینی، وجود جسم خارجی در بینی و سایر علل انسداد بینی نظیر آنژیوفیبروم نازوفارنکس و تومورهای بدخیم نازوفارنکس، احتمالا با منشا مزانشیمی، به ویژه در اطفال. جستجو درمورد علل دندانی برای توجیه ناهنجاری های قرار گیری دندان ها و جفت شدن نامناسب فک ها لازم است.

این ها مشابه تشخیص های افتراقی هیپرتروفی آدنویید هستند. مهم است که دریابیم لوزه ها به تنهایی هیپرتروفیک هستند یا هیپرتروفی آدنویید همزمان وجود دارد.

قابل توجه است که بگوییم هیپرپلازی یک طرفه لوزه در یک فرد بزرگسال باید همواره ظن به بدخیمی را برانگیزد. هیپرپلازی لوزه سریع حلقه لنفاوی حلق، نشان گر یک بیماری کل دستگاه لنفاوی است.

هیپرپلازی-لوزه

درمان هیپرپلازی لوزه

اقدام مدرن در مورد درمان هیپرپلازی لوزه، تونسلوتومی است. این کار را می توان با استفاده از انواع مختلف لیزر، جراحی رادیوفرکانس، یا اولتراسیزیون انجام داد. در بیماران دارای سابقه التهاب عود کننده یا مزمن، برداشتن لوزه یا تونسیلکتومی(اندیکاسیون) دارد.

شایان ذکر است که بگوییم نباید تصور کرد که هر بزرگ شدن لوزه یا آدنویید در یک کودک اندیکاسیونی برای برداشتن است. هیپرپلازی قابل توجه همراه با انسداد مکانیکی واضح نازوفارنکس یا اوروفارنکس باید وجود داشته باشد و اثرات بالینی متناسب دیده شود.

عوارض جانبی هیپرپلازی لوزه

بعد از حذف انسداد مکانیکی، علائم بالینی معمولا به سرعت فروکش می کنند. کودک معمولا با سرعت تعجب برانگیزی به سلامت جسمی و روانی و هوشی باز می گردد. پیش آگهی بسیار خوب است؛ عود بعد از برداشتن صحیح آدنویید ناشایع می باشد. عوارض اصلی عبارتند از: خونریزی بعد از جراحی و آسپیراسیون که در صورت مراجعه به یک متخصص گوش و حلق و بینی حاذق با کمترین این عوارض روبرو خواهید شد. در ضمن به شرطی باید نگران این عوارض بود که هموستاز حین جراحی میسر نباشد، مراقبت های پس از جراحی کافی نباشد، یا بافت بعد از جراحی باقی بماند.

متذکر می شویم که برای پرهیز از در نظر نگرفتن  تمایل به خونریزی ارزیابی های زیر را باید قبل از برداشتن آدنویید یا لوزه انجام داد، عبارتند از:

سابقه فردی و خانوادگی در ارتباط با اختلالات خونریزی دهنده و انعقادی باید گرفته شود. این مهم ترین گام تشخیصی برای پرهیز از خونریزی پاتولوژیک است.

اگر شرح حال با یک مشکل خونریزی دهنده همخوانی داشته باشد، BT  یعنی زمان خونروی را باید تعیین شود.

تست های بیشتر عبارتند از PTT یا زمان ترومبوپلاستین نسبی و شمارش ترومبوسیت را انجام دهند.

اگر شرح حال و تست های روتین نشانگر یک اختلال هموستاز باشند، سطح فاکتورهای انعقادی و عملکرد ترومبوسیت باید بررسی شود. علاوه بر این، از دستکم ۱۰ روز قبل از جراحی، نباید از مسکن هایی نظیر سالیسیلات ها استفاده کرد، زیرا این ها عملکرد ترومبوسیت ها را مهار می کنند.

اگر اندیکاسیون های قانع کننده وجود داشته باشند. برداشتن آدنویید یا لوزه را حتی در افراد مبتلا به بیماری های انعقادی می توان انجام داد. با این حال، جراحی باید در یک واحد ویژه پس از تجویز فاکتور مربوطه انجام گیرد.

سایر عوارض پس از جراحی عبارتند از : تغییر در صورت بیمار که معمولا موقتی است، اما گاه تو دماغی حرف زدن ممکن است باقی بماند. عوارض نادر عبارتند از: چسبندگی ها در نازوفارنکس، آسیب ها به دهانه لوله اوستاش و بسیار به ندرت، آسیب ها به نخاع گردنی.

کنترااندیکاسیون های نسبی عبارتند از : شکاف کام (خواه اصلاح شده یا نشده)، مشاوره با یک متخصص گوش و حلق و بینی قبل از تصمیم گیری برای جراحی لازم است.

هیپرپلازی لوزه زبانی به ندرت در اطفال روی می دهد، اما گاه بزرگسالان دیده می شود. علائم بالینی عبارتند از: احساس فشار در گلو (به ویژه هنگام بلع) و گاه التهاب عود کننده قاعده زبان. در صورت لزوم، بخشی از بافت لنفواپی تلیال را توسط کرایوپروب یا لیزر می توان برداشت.

برخی از خدمات دکتر صالح محبی :

راه های ارتباطی

  • ۰۲۱-۲۲۰۷۷۱۴۰
  • ۰۹۱۹۸۰۵۵۴۲۰
  • صفحه اینستاگرام

منتظر نظرات و پیشنهادات شما هستیم

با تشکر مدیریت سایت دکترصالح محبی جراح  بینی و متخصص گوش و حلق و بینی

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: ۰ میانگین: ۰]
دکتر صالح محبی

دکتر صالح محبی

فلوشیپ جراحی قاعده جمجمه از آلمان
فلوشیپ فوق تخصصی جراحی قاعده جمجمه و سرطان (مرکز پزشکی هانوفر MHHو مرکز علوم اعصاب هانوفر INI)
هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران از سال ۱۳۹۵
دکترای تخصصی علوم اعصاب بالینی (PhD)- دانشگاه علوم پزشکی تهران (پروژه مشترک ایران- آلمان)
مدرک برد تخصصی گوش حلق بینی-جراحی سر و گردن از دانشگاه علوم پزشکی ایران ۱۳۸۲-۱۳۸۶
برچسب ها:
مقالات مرتبط
جراحی لوزه سوم در کودکان

جراحی لوزه سوم در کودکان

جراحی لوزه سوم، یکی از رایج‌ترین عمل‌های جراحی در کودکان است که به‌طور معمول برای بهبود مشکلات تنفسی، خر و پف شبانه و...

بیماری دیفتری یا خناق چیست؟

بیماری دیفتری یا خناق چیست؟

بیماری دیفتری یا خناق چیست؟ لارنژیت زیر گلوتی حاد،علائم بالینی شامل سرفه خشک شدید، خشونت  صدا،  استریدور  دمی یا  یازدمی ...

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

۲ Comments
  1. سلام ، من چند سالى هست که گلو درد شدید دارم و هر چى به دکتر مراجعه کردم تشخیص داده نشد مدت یک ساله که از گلوم خون میاد نور موبایل رو روى گلو انداختم و متوجه شدم خون از پشت لوزه چپم میاد … و نمیدونم این چه مشکلى هست و چطورى باید درمان بشم و هیچ دکترى تشخیص نمیده

    Reply
    • سلام به شما
      لارنگوسکوپی یا استروبوسکوپی انجام دهید.

      Reply
Submit a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *