تومور گلوموس تمپانیکوم
تومور گلوموس تمپانیکوم که معمولا کوچک بوده ممکن است از دیواره ی داخلی گوش میانی به صورت متصل به یک آرتریول ظریف (سرخگ کوچک) یافت شود که این تومورها نسبت به تومورهای ژوگولر وخامت بسیار کمتری دارند. بعلت رشد آهسته تومور گلوموس ، تشخیص علایم این تومور در برخی موارد تا ۸ سال بعد از شروع به تاخیر می افتد. این تومورها ابتدا با علائم به صورت وزوز گوش به ویژه شب ها و در هنگام خواب و گاهی کاهش ضعیف شنوایی و یک ناراحتی آزاردهنده و ضربانی گوش شروع می شوند. هنگامی که تومور به داخل گوش میانی پیشرفت کند در اثر فشار به زنجیره شنوائی موجب کاهش شنوایی می شود.
در صورتی که تومور پیشرفت کند و درCPA (زاویه مخچه برین استم) گسترش یابد موجب فشار به اعصاب و عروق گوش داخلی می شود و موجب کری حسی-عصبی می گردد. هنگامی که تومور گلوموس تمپانیکوم به کانال گوش خارجی پیشرفت کند باعث درد در ناحیه گوش، سرگیجه می شود و در موارد پیشرفته تر سبب ناشنوایی کامل یکطرفه و فلج اعصاب جمجمه ای متعدد می شود. یکی از ویژگی مشخص این تومورها تمایل آنها به خونریزی شدید در هنگام دستکاری است .
تومور گلوموس تمپانیکوم، به آهستگی وارد گوش میانی می شود و تمام سلول های مجاور و ماستویید را پر می کنند و موجب تخریب سلول های آن ناحیه می شوند. در موارد نادر تومور گلوموس تمپانیکوم میتواند یک خصوصیت تهاجمی پیدا کند و بصورت موضعی عود کند و حتی بطرف پارا فارنکس و داخل جمجمه گسترش یابند.
تشخیص تومور گلوموس تمپانیکوم
تومور گلوموس تمپانیکوم بیشتر در خانم های بین سنین ۶۰ تا ۵۰ سال مشاهده می شود. بدلیل اینکه از نظر ظاهری این ظایعات ممکن است با گرانولوم ناشی از استئیت ها یا پولیپ اشتباه گرفته شوند معاینه میکروسکوپی و و بیوپسی ازتومورو یک آنژیوگرافی کاروتید و نیز ونوگرافی رتروگراد ورید ژوگولر داخلی برای تشخیص و تعیین وسعت پیشرفت تومور ضرورت دارد.
در رابطه با درمان تومور گلوموس تمپانیکوم بهترین اقدام در این مورد جراحی تومور است. دکتر صالح محبی متخصص گوش و حلق و بینی در این زمینه مشاوره و راهنمایی های لازم را در اختیار شما قرار می دهد.
برخی از خدمات دکتر صالح محبی :
- جراحی بینی
- جراحی فک
- جراحی زیبایی گوش
- جراحی قاعده جمجمه
منتظر نظرات و پیشنهادات شما هستیم
با تشکر مدیریت سایت دکترصالح محبی جراح بینی و متخصص گوش و حلق و بینی
۰ دیدگاه