۲۲۰۸۹۷۵۸ – ۰۲۱-۲۲۰۷۹۶۲۴
تهران، سعادت آباد، میدان کاج، ابتدای سرو شرقی، پلاک 78، ساختمان سعادت، واحد 4
دکتر صالح محبی / سینوزیت / سینوزیت مزمن همراه با پولیپ
مدت زمان مطالعه ۶ دقیقه

سینوزیت مزمن همراه با پولیپ

سینوزیت مزمن همراه با پولیپ ناشی از عفونت تنها نیست.

در توضیح پولیپ معمولا به هر نوع گرفتگی بینی، بزرگی شاخک های بینی و یا انحراف بینی پولیپ گفته می شود ولی واقعیت آن است که پولیپ واقعی با این پولیپی که بطور عام معرفی شده است متفاوت است و ناشی از یک نوع واکنش التهابی یا حساسیتی یا آلرژی است که افزایش ضخامت مخاطی باعث ایجاد آن می شود و به مرور زمان مخاط بزرگ می شود و کم کم مسیر بینی را مسدود می کند.

این نوع پولیپ ها معمولاهمراه با درد نیستند و معمولاحس و رگ ندارند و بافت آویزان متحرک هستند که در یک حدی حرکت می کنند و مسیر بینی را مسدود می کنند و گاهی در موارد شدید از بینی بیرون زده می شوند که به راحتی این پولیپ قابل تشخیص است.

سینوزیت مزمن همراه باپولیپ

علائم مشترک پولیپ بینی و سینوزیت

آبریزش بینی

گرفتگی بینی

کاهش حس بویایی

احساس درد در صورت

احساس سردرد

درد در دندان ها بدون دلیل

احساس فشار بر روی صورت بدون دلیل خارجی

خرناس

خونریزی بینی بدون دلیل مشخص و به طور مکرر

وجود ترشحات پشت حلق

زمان مراجعه به پزشک

در درمان سینوزیت و پولیپ بینی لازم است به خاطر داشته باشید که علائم ناشی از سینوزیت و پولیپ بینی به طور همزمان ممکن است به حدی کم باشد که موجبات ناراحتی و خلل در زندگی روزمره را برای فرد ایجاد نسازد اما در صورتی که علائم زیر به شکل مزمن ظاهر شدند لازم است سریعا به پزشک متخصص مراجعه نمایید. برخی از اصلی ترین نشانه ها شامل موارد ذیل می گردد:

مشکب جدی در تنفس

وخیم شدن سایر علائم

کاهش دید و تاری بینایی

تورم در اطراف چشم

سردرد زیاد و بدون علت همراه با تب

عدم توانایی در تکان سر به سمت جلو

درمان سینوزیت مزمن همراه با پولیپ

پولیپ بینی

این نوع پولیپ از مخاط شاخک های طبیعی بینی (که معمولا به دیواره کناری چسبیده است حرکت می کند که خیلی دردناک است و دستکاری آن موجب  خون ریزی می شود) منشأ می گیرد. طبیعتا درمان این نوع سینوزیت با سینوزیت معمولی که با دارو قابل درمان است متفاوت می باشد. در درمان این بیماری در ابتدا بیمار مورد معاینه قرار می گیرد و زمینه بیماری هایی مانند آلرژی و حساسیت مورد بررسی قرار می گیرد.

پرهیز از عوامل محرک، استفاده از داروهای ضد التهابی بصورت خوراکی، تزریقی و گاهی بصورت اسپرهای بینی ضد التهاب از روش های درمانی است که برای درمان سینوزیت مزمن همراه با پولیپ مورد استفاده قرار می گیرد. در مواردی که حجم پولیپ ها بیشتر از حد معمول باشد به گونه ای که جریان هوا یا استفاده از دارو را محدود کند و در نتیجه دارو خوب نفوذ نکند توصیه می شود که با جراحی درمان صورت گیرد. بطوری که جراحی قسمتی از پروسه درمان را شامل می شود و جایگزین درمان نیست.

جراحی با آندوسکوپی برای درمان سینوزیت مزمن همراه با پولیپ انجام می شود و معمولا از دستگاه های شیور یا میکرودبریدر که بسیار دقیق تر و با کیفیت بهتر و خون ریزی کمتر استفاده می شود. در جراحی با آندوسکوپی برای درمان سینوزیت مزمن با حفظ عملکرد طبیعی مخاط بینی، شاخک بینی و حداقل دستکاری ها پولیپ ها برداشته می شود و دهانه سینوس ها مجدد باز می شود و در نتیجه اجازه داده می شود که جریان هوا به راحتی عبور کند و داروها بهتر نفوذ کند و با شستشوی بهتر مخاط به حالت طبیعی باز گردد.

نکته ای که وجود دارد در رابطه با پولیپ ها امکان عود و بازگشت این پولیپ ها است زیرا پولیپ ها اغلب تمایل به عود دارند و در نتیجه  بیماری که مراقبت های خوب دارد و از عوامل محرک پرهیز می کند و داروهای خود را بطور مرتب مصرف می کند احتمال عود و بازگشت در این بیماران بسیار کاهش می یابد. در صورتی که بیمار پیگیری مناسب نداشته باشد و آندوسکوپی های دوره ای و سرپایی نکند احتمال بازگشت و عود پولیپ در این افراد افزایش می یابد.

سینوزیت به تنهایی کیفیت زندگی افراد را پایین می آورد و بنابرین هدف از درمان سینوزیت درمان بهبود کیفیت زندگی بیمار است زیرا سینوزیت بطور کامل درمان نمی شود و احتمال بازگشت آن به علت عوامل محرک وجود دارد به همین علت در درمان سینوزیت هدف از بین بردن کامل ترشحات نیست زیرا امکان از بین بردن کامل ترشحات پشت حلق بینی وجود ندارد و به هیچ عنوان در درمان سینوزیت ترشحات بطور کامل از بین نمی روند و در صورتی که این کار انجام شود کار صحیح و درستی محسوب نمی شود زیرا افرادی که ترشحات کمتری و خشکی بینی دارند بیشتر اذیت می شوند و سختی بیشتری متحمل می شوند.

آستانه تحریک پذیری گلو افراد متفاوت است برخی از افراد با ترشحات کمتر هم اذیت می شوند و برخی از افراد با ترشحات بیشتر هم اذیت نمی شوند. هدف کنترل بیماری و بهبود کیفیت زندگی است.

در مواردی نیاز به اقدام های اورژانسی وجود دارد به عبارتی فرد دچار عوارض سینوزیت می شود یعنی التهاب ها و عفونت ها از محدوده سینوس خارج شده است و به بافت های کنار پیشرفت می کند در نتیجه موجب آبسه، ورم گونه و در برخی موارد وارد چشم می شوند و موجب تورم التهاب و آبسه چشم می شوند.

طبیعتا در این حالت به درمان ویژه نیاز است نهایتا توصیه می شود هر نوع سرما خوردگی که، بیشتر از ۷ روز طول می کشد را بعنوان یه سینوزیت درمان و پیگیری کنیم تا کاملا سینوزیت برطرف شود درصورتی که سینوزیت مزمن شد با پیدا کردن عوامل محرک و شدید کننده و رعایت آنها و استفاده از دارو های مناسب و طول درمان مناسب بتوانیم آن را مدیریت و درمان کنیم و درمواردی که نیاز به جراحی بود با یک متخصص گوش و حلق وبینی که در حوزه آندوسکوپی بینی کار می کند مشورت کنیم.

دکتر صالح محبی در این زمینه راهنمایی و مشاوره های لازم را در اختیار شما عزیزان قرار می دهند و به روش آندوسکوپی درمان سینوزیت را انجام می دهند.

باید بدانیم که درمان جراحی یک جزء از درمان کل است و با جراحی بیماری سینوزیت کنترل و بعد از آن درمان با پیگیری و درمان دارو می تواند ادامه داشته باشد.

جلوگیری از ایجاد پولیپ بینی

هر فرد با رعایت نکاتی می تواند از بروز این عارضه و یا وخیم شدن علائم آن جلوگیری نماید ازجمله:

مدیریت آسم و رعایت توصیه های پزشکی در این خصوص

از تحریک بینی جدا خودداری نمایید و سعی کنید در هوایی که دود انواع مواد مخدر وجود دارد قرار نگیرید.

شست و شوی مداوم بینی و جلوگیری از تجمیع باکتری در این ناحیه

برخی از خدمات دکتر صالح محبی :

منتظر نظرات و پیشنهادات شما هستیم

با تشکر مدیریت سایت دکترصالح محبی جراح  بینی و متخصص گوش و حلق و بینی

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: ۱ میانگین: ۵]
دکتر صالح محبی

دکتر صالح محبی

فلوشیپ جراحی قاعده جمجمه از آلمان
فلوشیپ فوق تخصصی جراحی قاعده جمجمه و سرطان (مرکز پزشکی هانوفر MHHو مرکز علوم اعصاب هانوفر INI)
هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران از سال ۱۳۹۵
دکترای تخصصی علوم اعصاب بالینی (PhD)- دانشگاه علوم پزشکی تهران (پروژه مشترک ایران- آلمان)
مدرک برد تخصصی گوش حلق بینی-جراحی سر و گردن از دانشگاه علوم پزشکی ایران ۱۳۸۲-۱۳۸۶
برچسب ها:
مقالات مرتبط
علت چرکی شدن سینوس ها چیست؟

علت چرکی شدن سینوس ها چیست؟

چرکی شدن سینوس‌ها، یک وضعیت پزشکی است که در آن، غشاهای داخلی سینوس‌ها (فضاهای پوچ در استخوان‌های صورت) به دلیل التهاب،...

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

۰ دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *