۲۲۰۸۹۷۵۸ – ۰۲۱-۲۲۰۷۹۶۲۴
تهران، سعادت آباد، میدان کاج، ابتدای سرو شرقی، پلاک 78، ساختمان سعادت، واحد 4
دکتر صالح محبی / سر و گردن / انواع سرگیجه
مدت زمان مطالعه ۴ دقیقه

انواع سرگیجه

انواع سرگیجه

سرگیجه منییر

یکی دیگر از انواع سرگیجه ها، سرگیجه منییر است که زمان آن معمولا یک مقدار طولانی تر است.سرگیجه منییر در برخی موارد همزمان همراه با کاهش شنوایی، احساس صدا در گوش و پری گوش بروز می کند که در صورتی فرد تمامی این موارد را باهم داشته باشد به آن بیماری منییر قطعی گفته می شود و در صورتی که سرگیجه همراه با این موارد نباشد به آن منییر احتمالی گفته می شود.

انواع سرگیجه

علت سرگیجه منییر

علت ایجاد این سرگیجه افزایش فشار گوش داخلی است به گونه ای که قسمت داخل گوش، حلزون گوش فشارش افزایش یافته است مانند فردی که فشار خون دارد.

افزایش فشار گوش داخلی، باعث فشار روی غشاهای داخل حلزونی و ایجاد اختلالاتی می شود و علایمی مانند کاهش شنوایی، وزوز گوش و سرگیجه ایجاد می کند. معمولا در این افراد سرگیجه بعد از یک مدتی تشخیص داده می شود و تحت درمان قرار می گیرند. سرگیجه این افراد ممکن است به مدت ۱ تا ۲ ساعت طول بکشد که بسیار اذیت کننده است.

تشخیص سرگیجه منییر

با ارزیابی شنوایی فرد و بررسی کردن فشار گوش تشخیص مشخص می شود. معمولا افت شنوایی این افراد در فرکانس های پایین است و در نتیجه صدای تن بالا را نمی شنوند و ممکن است در کنار افت شنوایی علایم دیگری  هم داشته باشند بعنوان مثال فرد می گوید که یک صدا در گوش خود( زنگ زدن گوش) احساس می کنم  و بعد از آن سرگیجه شروع می شود.

در این افراد طبیعتا اگر بتوانیم فشار گوش را پایین نگه داریم از شدت سرگیجه کاسته می شود و اوضاع خیلی بهتر خواهد شد.

درمان سرگیجه منییر

رژیم غذایی : دکتر صالح محبی متخصص گوش، حلق و بینی توصیه می کنند در ابتدا فرد باید مصرف مواد غذایی مانند نمک، پنیر، سوسیس، کالباس، ادویجات، نوشابه و شکلات که موجب افزایش فشار می شود را از رژیم غذایی خود حذف نماید.

همزمان با رعایت رژیم غذایی داروهایی برای بیمار تجویز می شود که باعث کاهش فشار گوش داخلی و کاهش شدت سرگیجه می شود. در صورتی که سرگیجه منییر خوب کنترل شود و درمان صورت گیرد، یک بیماری مزمن خوب کنترل شونده است و فرد می تواند با آن سالیان سال بدون مشکل زندگی کند و ممکن است پس از گذشت ۱ تا ۲ سال فرد مجدد خیلی با این بیماری اذیت نشود.

تزریق در داخل گوش : درمان دیگری که در درمان سرگیجه منییر استفاده می شود تزریق هایی است که داخل گوش انجام می شود. در گذشته برای درمان این بیماری جنتامایسین در داخل گوش بیمار تزریق می شد که باعث تخریب گوش و افت شنوای بیمار می گردید. که خوشبختانه با بررسی وتحقیقات جدید انجام این تزریق کمتر شده است.

امروز برای درمان این بیماری از داروهای ضد التهاب مثل کورتون و استروئیدهای مختلف استفاده می شود. که این داروها کمک می کنند از التهاب عصب گوش کاسته شود. برای درمان منییر ۳ تا ۴ بار تزریق این داروها در داخل گوش انجام می شود.

جراحی : در مواردی که شدت سرگیجه بسیار زیاد باشد برای درمان این بیماری نیاز به جراحی است. جراحی های مختلفی برای درمان منییر توصیه شده است  ولی شایعترین جراحی که مورد استفاده قرار می گیرد برداشتن فشار از روی کیسه ای است که به گوش داخلی متصل می باشد و افزایش فشار را به خودش منتقل می کند.در مواردی که سرگیجه بسیار شدید باشد عصب تعادلی از طریق پشت گوش در حین جراحی قطع می شود.

 سرگیجه ناشی از لابیرنتیت

 در مواردی مشابه ممکن است بیمار همزمان با سرگیجه، افت شنوایی داشته باشد که نشان دهنده گسترش التهاب خود سیستم حلزون گوش است که در این صورت وضعیت خیلی بدتر می شود و سرگیجه شدتش بیشتر می شود و همزمان علایمی مانند تهوع و استفراغ در بیمار بروز می کند.

در این نوع سرگیجه برای درمان غیر از کنترل سرگیجه نیاز است که بیمار بستری شود و آنتی بیوتیک به بیمار تزریق شود. این سرگیجه همزمان با افت شنوایی است و ممکن است بیمار شنوایی کامل یک سمت خود را از دست بدهد.

ولی با درمان این بیماری از گسترش عفونت به داخل جمجمه و مغز بیمار گرفته می شود

برخی از خدمات دکتر صالح محبی :

منتظر نظرات و پیشنهادات شما هستیم

با تشکر مدیریت سایت دکترصالح محبی جراح  بینی و متخصص گوش و حلق و بینی

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: ۰ میانگین: ۰]
دکتر صالح محبی

دکتر صالح محبی

فلوشیپ جراحی قاعده جمجمه از آلمان
فلوشیپ فوق تخصصی جراحی قاعده جمجمه و سرطان (مرکز پزشکی هانوفر MHHو مرکز علوم اعصاب هانوفر INI)
هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران از سال ۱۳۹۵
دکترای تخصصی علوم اعصاب بالینی (PhD)- دانشگاه علوم پزشکی تهران (پروژه مشترک ایران- آلمان)
مدرک برد تخصصی گوش حلق بینی-جراحی سر و گردن از دانشگاه علوم پزشکی ایران ۱۳۸۲-۱۳۸۶
برچسب ها:
مقالات مرتبط
پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

۰ دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *